12.1.2016 18:09

Ορμή ποταμού

Κάποιοι θα ήθελαν και θέλουν πολύ να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα κατά πως τους βολεύει. Θα προσπαθήσουν να το οικειοποιηθούν, θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι ήταν με τη μία πλευρά και δεν ήταν με την άλλη.

Να ξεκαθαρίσουμε έγκαιρα λοιπόν κάτι για να μην σκέφτονται άδικα.

Ο κόσμος ψήφισε με ορμή ποταμού για μια αλλαγή που επιβάλλεται από σήμερα να γίνει συνείδηση σε κάθε νεοδημοκράτη.

Τάχθηκε και ψήφισε με αντίθετα ακριβώς κριτήρια από εκείνα που προσπάθησαν για άλλη μια φορά οι μικροπαράγοντες να του επιβάλλουν. Αυτοί που εξέλεξαν το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπαν όχι στις βαρονίες, τις υποδείξεις, στη λειτουργία ομάδων που νομίζουν ότι μπορούν να κατευθύνουν το 2016 ψηφοφόρους, λαμβάνοντας και στη συνέχεια ο καθένας για λογαριασμό του, το δικαίωμα να θεωρεί ότι «διαμορφώνει τις εξελίξεις» και να το εξαργυρώνει κατά πως τον βολεύει.

 Αυτές οι λογικές πάνε πλέον περίπατο, δεν έχουν θέση στο υπό ανακαίνιση κόμμα που αύριο θα κληθεί να κυβερνήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απέναντι του το 80% της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., παρόλα αυτά ο κόσμος που διψά για μια νέα πολιτική, τους έκανε πέρα και αυτούς και τις ομάδες τους, δείχνοντας έτσι ότι όταν του δοθεί βήμα να εκφραστεί, το κάνει χωρίς να έχει ανάγκη πλέον κανέναν.

Όσοι λοιπόν νομίζουν ότι διαμόρφωσαν κλίμα, πλανώνται πλάνην οικτράν και ας προσαρμοστούν έγκαιρα στα νέα δεδομένα. Αξίζει για μια φορά να καταλάβουν ότι η Ν.Δ. δεν ανήκει σε κανέναν... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ