11.6.2014 18:05

Ομαδική επεξεργασία

Η περιέργεια μπορεί να οδηγεί τη φαντασία σε ασυγκράτητη σεναριολογία, πολύ φοβάμαι όμως ότι αυτή τη φορά θα βρεθεί στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς ο νέος δήμαρχος δείχνει αποφασισμένος να κάνει πράξη τις προεκλογικές του υποσχέσεις, τουλάχιστον ως προς τη λειτουργία του Δήμου.
Η φιλοσοφία του Μαν. Βουρνού πολύ απέχει από το κλασσικό δημαρχοκεντρικό μοντέλο που γνωρίσαμε τόσα χρόνια, με το δήμαρχο απόλυτο αφέντη της δημοτικής παράταξης και τα μέλη της άκριτους αποδέκτες των αποφάσεων του.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει προκληθεί αρκετή συζήτηση γύρω από το αν ο Μαν. Βουρνούς θα επιμείνει στη συνταγή της «Καποδιστριακής» μορφής των αντιδημαρχειών, με άξονα τη χωροταξική κατανομή τους. Ο νέος δήμαρχος δεν έχει λόγο να βιαστεί στη λήψη μιας τόσο δομικής για τη λειτουργία της δημοτικής αρχής απόφασης. Απλά έχει στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι επιλογές για τη σύνθεση του νέου δημοτικού σχήματος δεν θα ανακοινωθούν υπό τη μορφή διαταγής, θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας μέσα στην ίδια τη δημοτική του παράταξη.
Μια και το φέρε η κουβέντα, μετά τις πρώτες επίσημες επαφές ενημερώσεις για την κατάσταση του Δήμου η «Πρωτοβουλία» μπαίνει σε εντατικούς ρυθμούς εργασίας. Μια φορά εβδομαδιαία θα συγκαλούνται οι εκλεγμένοι της σύμβουλοι, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν και ομάδες εργασίας, εμπλουτισμένες και από άλλα πρόσωπα, για να επεξεργαστούν θέσεις που θα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ