1.2.2017 10:18

Ολοκληρωτική αντίληψη

Οι πιο πολλοί του αναγνωρίζουν φιλότιμη προσπάθεια στο καυτό πόστο της καθαριότητας. Δεν τρέφω διαφορετική άποψη. Κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι του ο Γ. Μπελέγρης.

Στο ύφος όμως λες και κληρονόμησε την απολυτότητα των απόψεων ενός προκατόχου του, του Παν. Αναγνώστου. «Με ποιο δικαίωμα αμφισβητείς τα δημοτικά στοιχεία και τα συγκρίνεις με ενός ιδιώτη;», τον άκουγα εμβρόντητος τηλεφωνικά να μου μεταφέρει, στη λογική πως οτιδήποτε δίνεται ως πληροφορία από το Δήμο πρέπει να καταπίνεται … αμάσητο.

Αναφέρονταν στα στοιχεία της ανακύκλωσης, με την ιδιωτική εταιρεία «οικόπολις» να δίνει δικά της, ανατρέποντας την εικόνα του Δήμου ότι υπάρχει ανοδική συμμετοχική πορεία των δημοτών.

Ο αντιδήμαρχος απαιτούσε να γίνονται αποδεκτά τα δημοτικά στοιχεία, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις εμβάθυνσης ώστε να φανεί του λόγου το αληθές.

Δεν ξέρω ποιος ακριβώς μετέφερε στον κ. Μπελέγρη την εντύπωση πως ό,τι λέει – και μάλιστα δίχως αποδείξεις – θα πρέπει να είναι για όλους μας ευαγγέλιο. Μια τέτοια αντίληψη πάντως θεωρώ ότι βρίσκεται πέρα από τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής, περισσότερο ταιριάζει σε προφίλ υπουργού του καθεστώτος Ερντογάν. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ