26.10.2012 17:22

Οι συνομιλητές του

Έχει το ξεχωριστό της ενδιαφέρον η αρχική προσέγγιση του Αν. Κοτσακά με τα προϋπάρχοντα στο ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. στελέχη. Οι πολύ προσεκτικές κινήσεις του ιδίου είναι φυσικά προς τιμήν του, αν και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο ίσως προσδοκούσαν πιο ενεργό ρόλο οργάνωσης απ’ τον ίδιο και στα τοπικά, φανερώνουν όμως μια γενικότερη συστολή, σαν να ανιχνεύει και εκείνος το νέο του περιβάλλον.
Στις διεργασίες που ξεκίνησαν για την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. ο καθένας θα πίστευε ότι ο Αντώνης θα έπαιζε και τοπικά πρωταγωνιστικό καθοδηγητικό ρόλο. Ωστόσο ο φακός τον εντόπισε σε μια γωνιά της «Φαίδρας» με πολύ προσεκτικές κινήσεις εκ μέρους του, τέτοιες που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι ήρθε ξαφνικά να επιβληθεί με την ιστορία, τους τίτλους και την κομματική εμπειρία. Πολύ διακριτικά κάθισε κοντά σε δυο στελέχη, με τα οποία φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη οικειότητα. Το Μίμη Μουτσάτσο, με τον  οποίο διατήρησε γέφυρες ακόμα και την περίοδο που όντας υπουργός το θέμα της επέκτασης μεσουρανούσε, και το Δημ. Αθανασόπουλο, ένα στέλεχος που του μοιάζει ως προς την πολύ σοβαρή θεωρητική προσέγγιση των πραγμάτων.
 
Περίμεναν περισσότερους
 
Η προσέλευση στη … σέντρα του διαλόγου λογικά αποθάρρυνε τον παραδοσιακό κομματικό μηχανισμό. Με την αύρα της πρωτιάς στις δημοσκοπήσεις όλοι ανέμεναν μια τουλάχιστον διπλάσια στελεχιακή παρουσία, κυρίως από νεότερης γενιάς πρόσωπα. Μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού ήταν αυτά κι αυτό καταγράφεται ως το βασικότερο πρόβλημα τοπικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι αν η ηγεσία Τσίπρα εμπνέει, η τοπική αντίστοιχη δεν «κάνει κλικ» στη νεότερη γενιά, βρίσκεται σε εμφανή αναντιστοιχία.
Μεταξύ μας γνωριζόμαστε κι όσο η κοινωνία αντιλαμβάνεται ως γενεσιουργό αιτία των δεινών που περνά η χώρα την αλόγιστη και ωφελιμιστική διόγκωση του κράτους, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι έχουν σίγουρα την ευθύνη όσοι διαχειρίστηκαν την εξουσία, κι αυτοί που την αντιπολιτεύτηκαν όμως ποτέ δεν είχαν αντίθετη εκφορά λόγου. Αντίθετα, αν τυχόν μεταλάμβαναν την εξουσία, όπως έγινε αυτοδιοικητικά ή εργασιακά, ακολουθούσαν παραπλήσιο μοντέλο διαχείρισης, μην πω με πιο φορτωμένο ακόμα Δημόσιο. Πώς να προσελκύσουν;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ