13.2.2015 16:09

Οι πρωταγωνιστές μιας «Ανάσας»

Μια πρόσθετη τονωτική ένεση στην ψυχολογία του πλήθους, ότι είναι εφικτή μια διαφορετική διαχείριση των οικονομικών μας προβλημάτων, ήταν και για τους Χιώτες που αψήφησαν το κρύο και έμειναν περίπου μια ώρα στην πλατεία Βουνακίου το απόγευμα της Τετάρτης. Δεν ήταν δα και η πιο εύκολη υπόθεση την πιο κρύα μέρα του χρόνου να στέκονται όρθιοι στην πλατεία πάνω από 300 άτομα…

Πολύ εύστοχα η Β. Μιχαλοπούλου αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις μόλις την πλησίασαν τα μικρόφωνα, αφήνοντας το ρόλο μόνο στον Ανδρ. Μιχαηλίδη. Η ευγενική άρνηση αντανακλούσε την προσπάθεια να μη φανεί ότι η συγκέντρωση ήταν εντός των στενών κομματικών τειχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πράγματι ήταν εκεί και πρόσωπα που δεν έχουν ταυτιστεί κατά το παρελθόν με συγκεκριμένες κομματικές θέσεις, πρόσωπα που ιδεολογικά ξεθάρρεψαν μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου. Για να πούμε όμως του στραβού το δίκιο η οργάνωση της συγκέντρωσης έγινε, ασυντόνιστα ίσως, από πρόσωπα άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ στο νησί. Τη διακίνηση μέσω διαδικτύου ανέλαβαν οι Δημ. Αντωνόγλου και Παν. Δημητρακόπουλος, με συχνότατες υπομνήσεις για τη διοργάνωση. Την ηχητική κάλυψη ανέλαβε αφιλοκερδώς ο Γιώργος Παυλιδάκης και το … γενικό πρόσταγμα είχε ο Σωτ. Θεοδώρου. Αποκλεισμένος δε απ’ τα χιόνια στη Βολισσό, ήρθε κι εκείνος και όσοι βορειοχωρούσοι κατάφερε να συμπαρασύρει μέσω Λιθίου! Τόσο ήταν το πάθος του!

Μη βιαστείτε να πείτε «τι Γιάννης, τι Γιαννάκης». Αναντίρρητα η πλειοψηφία όσων άντεξαν το κρύο ήταν φίλα προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσοχή όμως με την οποία χειρίστηκαν τη διοργάνωση 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ