25.2.2015 17:51

Οι παιδικές ασθένειες εξακολουθούν να χτυπούν

• ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

«Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί» επανέλαβε από του βήματος της «Πρωτοβουλίας» ο Μαν. Βουρνούς. Το έλεγε κατά κόρον και προεκλογικά, το επαναλαμβάνει και τώρα. Το πρόβλημα με τον Βουρνού είναι ότι και το έχει πιστέψει και δεν μπορεί εύκολα να το αποβάλλει. Όμως ο δήμαρχος, θέλει δεν θέλει ο Μανώλης, είναι πολιτικό πρόσωπο και τα 4,5 χρόνια που έχει μπροστά του με το συγκεκριμένο ρόλο είναι υπερβολικά πολλά για να αποφεύγει τις πολιτικές κινήσεις.

Ως τέτοια ορίζεται και η πρώτη συνάντηση της «Πρωτοβουλίας» το περασμένο Σάββατο. Οι μη πολιτικοί χειρισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα εκτεταμένο νεφέλωμα για το ποιοι είχαν δικαίωμα να παραστούν. Με email, sms και περιορισμένα τηλεφωνήματα επιδιώχθηκε η ενεργοποίηση της λίστας των 180 υποψηφίων του συνδυασμού. Η πράξη απέδειξε ότι δεν ήταν αρκετά. Στη συνεδριακή αίθουσα του Ομηρείου έφτασαν περίπου 60 στελέχη της «Πρωτοβουλίας», αριθμό που δεν τον κρίνεις τραγικό, δεν τον λογαριάζεις όμως και ικανοποιητικό.

Θα ήταν σίγουρα περισσότεροι αν η μέρα και η ώρα συνάντησης επιλέγονταν με μεγαλύτερη προσοχή. Εργάσιμη, με τα περισσότερα απ’ τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας» να προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας μας, άρα θα έπρεπε να κάνουν … κοπάνα απ’ τη δουλειά τους, και μέσα στο εορταστικό τριήμερο, με τα περισσότερα από τα χωριά να προετοιμάζουν πυρετωδώς τις καρναβαλικές τους εκδηλώσεις.

Θα ήταν σαφώς περισσότεροι αν δεν τους ανακοινώνονταν ότι η συνάντηση έχει ως αντικείμενο κάποιο «Επιχειρησιακό Σχέδιο». Δεν ενεργοποιείς το συνδυασμό σου μετά από μήνες απραξίας του για να του ζητήσεις να προτείνει… Ο ως τώρα αμέτοχος θέλει πρώτα το … μασάζ του, να ακούσει ένα βασικό πλαίσιο για το αν τον έχεις στα υπόψη ή τον σκέφτεσαι περιστασιακά, όποτε το ορίζει η νομοθεσία.

Η πρώτη συνάντηση έπρεπε να ήταν Ιδρυτικό Συνέδριο, όπως το προσδοκούσαν πολλοί, να την είχαν κατάλληλα επικοινωνήσει και σε μια ημέρα και ώρα που θα βόλευε όσους έχουν μαγαζιά. Τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρήθηκε και δόθηκε η λαθεμένη εντύπωση ότι η δημοτική αρχή δύσκολα γίνεται αποδεκτή ακόμα κι από το συνδυασμό της. Μια εντύπωση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γκρίνια υπάρχει οπωσδήποτε, εκπεφρασμένη άποψη ότι είναι απαραίτητος ένας πιο πολιτικός χειρισμός των θεμάτων επίσης. Στο χέρι του Μαν. Βουρνού είναι να σταθμίσει κατά πόσο ευνοεί τη δημοτική του αρχή η διαιώνιση μιας παρόμοιας ατμόσφαιρας ή θα πρέπει να ανοιχτεί ακόμα περισσότερο στους ανθρώπους που τον στήριξαν – πολλοί απ’ τους οποίους χωρίς καν να τον γνωρίζουν – για να πείσει πρώτα εκείνους και δια αυτών την κοινωνία για το περιεχόμενο των αλλαγών που θέλει να φέρει στο Δήμο. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ