26.3.2014 18:21

Οι «νέοι» δεν έπαψαν να τα λένε

Διακινείται κι ένα δεύτερο σενάριο τελευταία, που ενδέχεται να μας απασχολήσει περί το τέλος της εβδομάδας. Τούτο θέλει τον υπόγειο διάλογο μεταξύ «Πρωτοβουλίας» και «Χιακής Συμπολιτείας» να έχει αναζωπυρωθεί, σε σημείο που μπορεί να βάλει φωτιά στο εκλογικό σκηνικό.

Να ξεκαθαριστεί κατ’ αρχήν ότι τα «συγκοινωνούντα δοχεία» στις δυο παρατάξεις διατηρούσαν επαφές πριν και μετά την επίσημη ανακοίνωση των συνδυασμών. Κι άφηναν πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις συνεργασίας, αν οι προγραμματικές θέσεις που διατυπώνονταν δεν ήταν υπερβολικά αποκλίνουσες κι αν η «Συμπολιτεία» έβρισκε το σθένος να υποδείξει σε στελέχη της με πολύ βεβαρυμμένο ΣΥΡΙΖΑϊκο προσανατολισμό να κάτσουν … στον πάγκο.

Υπάρχει κι ένα τρίτο «αν», το σημαντικότερο όλων. Αν διαισθάνονταν ότι το εγχείρημα τροφοδοτούνταν από δυναμική με μια συνένωση, με απλά λόγια αν το ψηφοδέλτιο γέμιζε υποψηφίους και ξέφευγαν από το άγχος της αριθμητικής του.

Όλα αυτά ουδέποτε έπαψαν να υπάρχουν στα … υπόψιν και τώρα που αφενός ο χρόνος άρχισε να πιέζει, αφετέρου παράγοντες των δυο παρατάξεων συνεχίζουν να συνομιλούν, ακόμα και σε δημόσια θέα, αναζωπυρώνουν έντονα το σενάριο να ξεκινήσει ένας διάλογος μιας πιο επίσημης μορφής.

Διακαής πόθος ορισμένων ή ο φόβος κάποιων άλλων; Γιατί σαν ενδεχόμενο έχει οπωσδήποτε τα θετικά του, δημιουργεί έναν ισχυρό πόλο απέναντι στον Πολύδωρο, μα σίγουρα θα κάνει και κάποιους να ξανασκεφτούν τη συμμετοχή τους, κρίνοντας ότι το νέο κλίμα δεν τους εκφράζει πλέον. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ