1.3.2017 10:51

Οι καταγγελίες και οι απαιτήσεις της παραίτησης Πιπίδη

ΟΣΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΔΙΑΖΥΓΙΟ» ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ

Τα … αναμμένα κάρβουνα του επικείμενου ανασχηματισμού στρέφουν κατά κει τα βλέμματα του ενδιαφέροντος. Οι τριγμοί στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής ωστόσο έχουν ρίζες νωρίτερα. Η στήλη αποκαλύπτει σήμερα το έγγραφο της πρώτης παραίτησης, αυτής της Μαρίνας Πιπίπδη από τη Μονομετοχική, πριν από 6 μήνες.

Αύγουστο του 2016 η Μεστούσαινα διευθύνουσα σύμβουλος αποχαιρετούσε τη δημοτική αρχή, με εμφανή τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν της καλύπτονταν ούτε οι στοιχειώδης δαπάνες οδοιπορικών, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη συνεργασία της με τον πρόεδρο της Μονομετοχικής, Γ. Καραμανή, ειδικότερα δε για την παράκαμψη της στην υπογραφή ενός εντάλματος πληρωμής ύψους 40.000 ευρώ.

Η κ. Πιπίδη ποτέ δεν θέλησε να εξωτερικεύσει όσα την ώθησαν εκτός δημοτικού σχήματος. Ούτε διέρρευσε αν έγινε ποτέ προσπάθεια να μεταπεισθεί, καθώς στενοί συνεργάτες του δημάρχου μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τη συμβολή της στο στοίχημα απόκτησης «γαλάζιων σημαιών».

Με τη δημοσιοποίηση σήμερα της επιστολής προκύπτουν ένα βασικό ερώτημα και μια αναμενόμενη διαπίστωση. Τι ακριβώς αφορούσε το ένταλμα πληρωμής που προχώρησε χωρίς την υπογραφή της; Επρόκειτο για ανθρώπινη παράλειψη ή στοχευμένη κίνηση;

Η διαπίστωση αφορά την εύλογη απαίτηση νέων ανθρώπων να τους καλύπτονται τουλάχιστον οι δαπάνες ενασχόλησης με τα δημοτικά αντικείμενα που τους ανατίθονται. Πέρα από την απώλεια πολύτιμου εργασιακού χρόνου να μην χρειάζεται να βάζουν και το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη δημοτικών υποθέσεων. Σημείο που πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για να μην καταλήξξει η Αυτοδιοίκηση χώρος ενασχόλησης αποκλειστικά συνταξιούχων.

 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"Για περισσότερο από ενάμιση χρόνο μου προτάθηκε και ανέλαβα τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Χίου προσφέροντας τις υπηρεσίες μου. Ουδέποτε δημιούργησα κώλυμα στις εργασίες και τις δράσεις της επιχείρησης και σε κάθε περίπτωση με την παρουσία μου διευκόλυνα την επίτευξη των σκοπών της, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας.

Με μεγάλη δυσαρέσκεια και έκπληξη διαπίστωσα προ διημέρου ότι έχουν εγκριθεί προς υπογραφή εντάλματα πληρωμής ύψους περίπου 40.000 ευρώ χωρίς την προσυπογραφή μου και σε κάθε περίπτωση χωρίς τη φυσική μου παρουσία.

Έχω λοιπόν έννομο συμφέρον να σας γνωστοποιήσω την αντιδεοντολογική, αντισυμβατική και άκρως παράνομη πράξη ώστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.

Όποτε μου ζητήθηκε να υπογράψω εντάλματα δεν αρνήθηκα – με την προϋπόθεση ότι τηρούνταν τα προβλεπόμενα από το Νόμο – και για το συγκεκριμένο ένταλμα (που ήταν το δεύτερο, το πρώτο το είχα υπογράψει) δεν με αναζήτησε κανείς για να το κάνω.

Επιπλέον, υπήρχε έλλειψη ενημέρωσης για στοιχεία εργασιακά και οικονομικά και καθώς είμαι νόμιμη εκπρόσωπος είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμένα.

Η συνεργασία μου με τον πρόεδρο δεν ήταν η αναμενόμενη ώστε να μπορέσω να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, ειδικότερα για τις παραλίες.

Πέρυσι συνεισέφερα οικονομικά για βενζίνη, τηλέφωνο και άλλα έξοδα που αφορούσαν τη δραστηριότητα μου στις παραλίες. Το φθινόπωρο έκανα σαφές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και για το έτος 2016. Παρά ταύτα, το ποσό που μου διατέθηκε για τα παραπάνω έξοδα ήταν 400 ευρώ για 5 μήνες. Ενημέρωσα λοιπόν τον πρόεδρο και το ΔΣ ότι δεν μπορώ να τρέχω σε όλες τις παραλίες και να ασχολούμαι με τις γαλάζιες σημαίες, δαπανώντας δικά μου χρήματα. Έκτοτε διεκόπη κάθε επικοινωνία με τον πρόεδρο…

Παράλληλα δεν έχω λάβει την αποζημίωση μου των 320ευρώ/μήνα για τους τελευταίους 7 μήνες.

Για τους παραπάνω λόγους υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου από την Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων Α.Ε., επιφυλάσσομαι για τη διενέργεια οικονομικής έρευνας για το χρονικό διάστημα που ήμουν διευθύνουσα σύμβουλος και διατηρώ κάθε νόμιμο δικαίωμα μου".

Με εκτίμηση

Λεονάρδα Μαρίνα Πιπίπδη

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ