30.9.2013 17:38

Οι βουλευτικοί στόχοι και η ανάγκη της κοινωνίας

Αν αυτές είναι οι πρώτες επιλογές του Βουλευτή μάλλον δεν θα πρέπει όσοι από εκεί προσδοκούν το θαύμα να περιμένουν να το δουν υλοποιημένο. Κοσμίδης και Χαλκιάς δεν παύει να είναι αδιαμφισβήτητες επιλογές κύρους, εντιμότητας και με δυνατότητες κατάρτισης δυνατών ψηφοδελτίων, ταυτόχρονα όμως παραμένουν σύμβολα μιας άλλης εποχής. Από την οποία πια απέχουμε πάνω από μία δεκαετία.
Καθόλου βέβαιος δεν είμαι αν η κοινωνία οραματίζεται για το 2014 μία επιστροφή στο 2000. Αναντίρρητα όσο και αν άφησε θετικό πρόσημο αυτή η εποχή, η αναβίωσή της χρόνια μετά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή και αν συναρπάζει τη γενιά που ενδιάμεσα μεγάλωσε.
Η πολιτική ζωή θα οδηγηθεί σε μία αντιπαράθεση την οποία ζήσαμε, ξεπεράσαμε και πιστέψαμε ότι την αφήσαμε πίσω, έστω και αν σε βάθος χρόνου πολλοί μετανόησαν για τις τότε επιλογές. Η αναβίωση μίας σύγκρουσης Πολυδωρικών – πρώην Καλουτικών δεν είμαι βέβαιος ότι οδηγεί τον τόπο στη νέα εποχή που έχει ανάγκη.
Η κοινωνία κάτι άλλο απαιτεί, μία ανατροπή ή μια ευρύτερη σύνθεση και με τέτοιο διπολισμό δεν διασφαλίζεται. Και ο Βουλευτής, είτε γιατί απέχει ως φυσική παρουσία, είτε γιατί ανθρώπινα βρίσκεται κοντά στους γονείς του που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, δεν δείχνει να πιάνει τον σφυγμό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ