Παραπολιτικά

21/10/13 14:15

τελ. ενημ.: 21/10/13 14:15

Το «όχι» του ΠΑΣΟΚ αλλάζει (πάλι) τα δεδομένα

Το πλαίσιο με το οποίο θα οδηγηθούμε στις εκλογές έχει τη σημασία του, τόσο για την τελική έκβαση τους, όσο κυρίως για την … προθέρμανση μέχρι να φτάσουμε σ’ αυτές. Μέχρι χθες ξέραμε ότι η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να διαχωρίσει σε διαφορετικά ψηφοδέλτια τα ονόματα των δημάρχων από τους δημοτικούς συμβούλους και των περιφερειαρχών από τους περιφερειακούς συμβούλους. Με αυτή τη συλλογιστική αναπτύσσονται οι μέχρι τώρα σχεδιασμοί.
Αμ δε… Έρχεται ο υφυπουργός Εσωτερικών Λεων. Γρηγοράκος και το ΠΑΣΟΚ ολάκερο και την ανατρέπουν. Αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία ναι, αλλά μόνο μέσα από ένα συνολικό πρίσμα, εννοώντας αυτές να αγγίξουν και τον εκλογικό νόμο των εθνικών εκλογών. Άντε τώρα να βρεις άκρη…
Αν και εκτιμώ ότι στο τέλος το ΠΑΣΟΚ θα ενστερνιστεί ότι η αλλαγή του τρόπου εκλογής των αυτοδιοικητικών είναι απαίτηση της κοινωνίας και θα μαζέψει τις σημερινές απαιτήσεις του. Προς το παρόν όμως η μέχρι σήμερα βεβαιότητα κλονίζεται και θα περιμένουμε, με το ανάλογο σασπένς, και τα υπόλοιπα επεισόδια του σήριαλ για να λάβετε κι εσείς την οριστική ενημέρωση.

Σχόλια άρθρου: 0