15.4.2013 14:33

Ωδή στην τσαπατσουλιά

Η πρακτική κράτους και Αυτοδιοίκησης να δημοπρατούν κάθε τρεις και λίγο τις παραλίες, χωρίς ευρύ ορίζοντα για τον επιχειρηματία που τις αναλαμβάνει, να επενδύσει όπως εκείνος σκέφτεται και θέλει, εξηγεί τις αιτίες που το Δημόσιο, στην ευρεία του μορφή, καταπνίγει την υγιή επιχειρηματικότητα.
Η Κτηματική Υπηρεσία εκχωρεί δικαιώματα εκμετάλλευσης των παραλιών στους δήμους για ένα χρόνο. Αφήνουμε στην άκρη ότι εκδίδει τη σχετική απόφαση στις αρχές του Απρίλη. Ώσπου να κινήσει η διαδικασία των δημοπρατήσεων πιάνουμε Μάιο, για να μην πούμε Ιούνιο. Οκτώβριο, ως γνωστόν, στις παραλίες δεν κυκλοφορεί πια κουνούπι.
Όποιος ιδιώτης ενδιαφερθεί, θα έχει συμβόλαιο ενός μόλις έτους, με πολύ σοβαρή την πιθανότητα, αν επενδύσει πολλά και αρχίσει να δημιουργείται κίνηση, την επόμενη χρονιά είτε να χάσει στη δημοπρασία το δικαίωμα να συνεχίσει ή να πολλαπλασιάσει το μίσθωμα, σε σημείο που οι όροι να έχουν γίνει αντιοικονομικοί. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Σε τελικά ανάλυση, με αυτά τα πρωτοφανή στην υφήλιο δεδομένα, για να βγάλεις μεροκάματο πρέπει να είσαι τσαπατσούλης και να επιδιώξεις να τη βγάλεις με φτηνοδουλειές. Αν χτίσεις όνειρα στην εκμετάλλευση μιας παραλίας, θα νοιώσεις τι πάει να πει κράτος – δυνάστης, που κατά τα λοιπά ψάχνει τις επενδύσεις … στο Κατάρ!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ