19.6.2013 16:35

Ο συντονισμός που μας έλειψε

Πολύ γρήγορα τελικά ξεπεράσαμε το σοκ από τις συνέπειες των περσινών καταστροφικών πυρκαγιών. Θα πίστευε κανείς ότι η αντιπυρική προστασία σε όποια βλάστηση απέμεινε στο νησί θα γίνονταν βασική μέριμνα όλων μας.

Αμ δε… Το ενδιαφέρον σχεδόν αποκλειστικά εστιάζεται στο αν θα λάβουμε αποζημιώσεις.

Φωτεινή εξαίρεση οι φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από την αντιδήμαρχο - υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία. Χωρίς πόρους και υπηρεσιακό δυναμικό η Αθηνά Θλιβίτου καταγράφει καθημερινά μικρές νίκες, πολύ περιορισμένης τάξης μεγέθους με το πρόβλημα, αλλά αν μη τι άλλο συμβολικές.

Εδώ και μέρες, αφού πήρε σβάρνα με μεικτό δημοτικό, πυροσβεστικό, εθελοντικό ως και εκκλησιαστικό κλιμάκιο σχεδόν όλα τα χωριά, τώρα κάνει το επόμενο βήμα τοποθετώντας κρουνούς ξεκινώντας από τα χωριά της Αμανής, τα οποία για φέτος θεωρούνται περιοχές υψίστου κινδύνου, αν δεχτούμε ότι αυτά απέμειναν πράσινα. Ένας κρουνός μπορεί να λύσει τα χέρια όταν τον έχεις ανάγκη, χωρίς φυσικά να λύνει το πρόβλημα.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι ο τρόπος που κινείται. Επί χρόνια ο κάθε αιρετός θεωρεί εαυτόν ειδήμονα απ’ την ώρα που θα του ανατεθεί ένα πόστο. Η Αθηνά πετυχαίνει έναν πρωτόγνωρο για την κουλτούρα διοίκησης του νομού συντονισμό. Πριν επιλεγούν τα σημεία τοποθέτησης των κρουνών νέο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της ΔΕΥΑΧ επισκέπτεται τις περιοχές και υποδεικνύει τους ιδανικούς χώρους, εκεί που θα διασφαλίζεται η επάρκεια του νερού, όταν αυτή χρειαστεί, κοντά σε σημεία υδροληψίας με δυνατότητα μεγάλης πίεσης. Ίσως είναι οι πρώτοι κρουνοί στο νησί που θα τοποθετηθούν με … πιστοποιητικό αποδοτικότητας. Μεγάλη υπόθεση!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ