29.5.2015 14:01

Ο συνθετικός ρόλος του κ. Στέλιου

Ανέκαθεν ο κίνδυνος για την εκάστοτε εξουσία ήταν η χαλαρότητα των αντιπολιτεύσεων. Αμέτρητες φορές έχει αποδειχθεί ότι όταν η αντιπολίτευση είναι σκορποχώρι μεταβιβάζεται αυτόματα το μικρόβιο και στη συμπολίτευση. Πόσο μάλλον όταν η τελευταία στερείται την κατάλληλη πολιτική παιδεία.

Η αντιπολίτευση χαμηλών τόνων του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» ανεβάζει στροφές μόνο από την επιμονή του Στ. Καμπούρη. Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφέρεται ως πολύ μελετηρός σύμβουλος και εκφράζοντας τη γνώμη του σχεδόν σε κάθε θέμα των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής ή του Δημοτικού Συμβουλίου μοιάζει να έχει αναλάβει από μόνος του τα ηνία του συνδυασμού.

Αίσθηση, για παράδειγμα, προκάλεσε η παρέμβαση του στο προχθεσινό συμβούλιο, όταν ο Παν. Στεφάνου κατέθεσε ότι «μέσα στην πιάτσα ήδη κυκλοφορούν τα ονόματα των εργολάβων που θα αναλάβουν τα έργα που θα προκύψουν από κατάτμηση.»

«Δεν τα δέχομαι για κανέναν αυτά εδώ μέσα», του ήρθε η απάντηση από τον Στ. Καμπούρη. Μια καθαρά αυτοδιοικητική παρέμβαση, από αυτές που χρόνια τώρα μας συνηθίζει, αλλά και με αρχηγικό στόμφο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Στέλιος λειτούργησε ως συνήγορος της δημοτικής αρχής, τις περισσότερες φορές βέβαια η κριτική του είναι οξύτατη, καταπέλτης. Στελέχη της «Πρωτοβουλίας» μάλιστα εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη τακτική Καμπούρη παίζει ένα ρόλο συγκολιτικής ουσίας για τους συμβούλους της δημοτικής αρχής. Φωνάζει κάπως παραπάνω ο Στέλιος, συσπειρώνονται οι Πρωτοβουλιακοί. Αισθάνονται ότι ο … εχθρός είναι ακόμα ζωντανός και φροντίζουν να θυμούνται την αιτία της δικής τους παραταξιακής συνεύρεσης. Την ώρα που και ο Στέλιος θα σταματήσει να … γαυγίζει, θυμηθείτε το, ο ένας θα τραβά από δω και ο άλλος από εκεί στην ομάδα της «Πρωτοβουλίας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ