9.2.2015 18:20

Ο συμβολισμός του οικίσκου

Απ’ τις 26 Ιανουαρίου στη χώρα υπάρχει κυβέρνηση με κύριο κορμό της την Αριστερά. Ανεξάρτητα από την ιδεολογική τοποθέτηση καθενός, όλοι συμφωνούν ότι η συμπαράσταση στις κινήσεις της είναι επιβεβλημένη. Στο δικό της χέρι είναι να τη συντηρήσει και να την επαυξήσει, όπως στο δικό της χέρι είναι να τη δει να της ξεγλιστρά πολύ σύντομα.

Στο παρόν σημείωμα δεν θα επιδοθώ σε προσέγγιση των οικονομικών περιεχομένου διαπραγματεύσεων. Απεχθάνομαι μόνο την ανοχή της νέας κυβέρνησης στην τάση της κοινωνίας να ηρωποιεί, πριν την έκδοση αποτελεσμάτων, το νέο πολιτικό ίνδαλμα της χώρας, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ας επανέλθουμε στα ταπεινά. Πρώτη κυβερνητική κίνηση στο νησί μας ήταν η οδηγία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας στο λιμενάρχη να απομακρυνθούν πάραυτα οι οικίσκοι της ντροπής, όπως εύστοχα έχουν επικρατήσει τα κοντεϊνερ προσωρινής κράτησης των μεταναστών έναντι του Λιμεναρχείου. Μια απλή φαινομενικά οδηγία του κ. Θεοδ. Δρίτσα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα συναρμόδιων υπηρεσιών, όπως του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας, δίχως προφανώς να λύνει το πρόβλημα. Η ριζική αντιμετώπιση του θέματος προϋποθέτει σοβαρή και συντονισμένη μελέτη του, συνοδευόμενη από τους αντίστοιχους πόρους, ενδεχομένως κα προσωπικό. Ρεαλιστικά κανένας δεν προσδιορίζει την υλοποίηση της πριν από το εξάμηνο.

Ουσιαστικά η πρώτη … χιακή ενέργεια της κυβέρνησης κινείται στο επίπεδο του συμβολισμού και της υιοθέτησης της Αριστερής ατζέντας στο νησί μας. Μακάρι δε να μη δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρεί να λύσει.

Καλό θα ήταν όμως, όσοι προέταξαν στην ιεραρχία των συμβολικών κινήσεων της νέας κυβέρνησης τη συγκεκριμένη ενέργεια, να θυμηθούν ότι απευθύνονται σε ένα εκλογικά πολύ συντηρητικό ακροατήριο. Με σοβαρές τις πιθανότητες να ενοχλείται απ’ την ιεράρχηση που υιοθετείται. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ