29.10.2013 17:03

Ο συμβολισμός και η νόθευση

Σας είχα προϊδεάσει ότι κάτι κρύβεται στην έλλειψη βιασύνης στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχτεί ο νέος του γραμματέας. Ακόμα κι όταν την εξέλεξαν στελέχη της Νομαρχιακής αρνούνταν να δημοσιοποιήσουν την απόφαση τους, λες και τα ίδια αισθάνονταν ότι η τελική επιλογή μόνο το πνεύμα της ανανέωσης δεν επιβεβαιώνει.

Ποιος Τύμπας και ποιος Τσούχλης… Όσο υπάρχει Βάσω, οι υπόλοιποι αναλαμβάνουν ρόλους … οδοντόκρεμας. Τα μέλη της νέας Νομαρχιακής επέλεξαν τη Βάσω Μιχαλοπούλου ως νέα γραμματέα, βάζοντας κάπως … στη θέση τους όσους πίστεψαν ότι είναι εφικτή η αλλαγή προσώπων στη βιτρίνα του κόμματος. Γιατί, ανεξάρτητα από το βιογραφικό, την προσφορά και τις δυνατότητες, η Βάσω δεν παύει να συμβολίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του μόλις και μετά βίας στη Βουλή, του επαίτη της ψήφου για να μην εκλείψει η εναλλακτική φωνή της Αριστεράς από το Κοινοβούλιο. Χρόνια στα κομματικά όργανα, ενίοτε από κορυφαίες θέσεις, αναλαμβάνει τα ηνία και σε μια περίοδο κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά το κουδούνι του Μαξίμου. Μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα δυο δεδομένα; Μπορούν, κρίνουν τα στελέχη της Νομαρχιακής. Προφανώς ξέρουν κάτι παραπάνω…

Νόθευση

Το πέπλο μυστικότητας που έχει απλωθεί πάνω από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μουδιάζει όλους εκείνους που προσβλέπουν σε αλλαγή νοοτροπίας στο κόμμα. Κάθε νέα αρχή είναι αφετηρία ελπίδας για τα κόμματα. Εδώ, κάπου υπάρχει σοβαρό μπλέξιμο.

Προφανώς οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει νόθευση της βούλησης των μελών που πήραν μέρος στις εκλογές ανάδειξης της Νομαρχιακής, εκείνων που ανέδειξαν για τη νέα εποχή το ρόλο του «διδύμου» Τύμπα και Τσούχλη. Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος ανέλαβαν. Τους έγινε πρόταση κι αρνήθηκαν ή οι … δεινόσαυροι του κομματικού μηχανισμού επέβαλαν τις επιλογές τους;

Προς το παρόν οι δυο τους έχουν πιει το αμίλητο νερό. Ο Τύμπας αρνείται να πει μέχρι και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, παραπέμποντας σε μη εκλεγμένα κομματικά στελέχη, ο δε Τσούχλης εξαφανίστηκε, σαν να κρατά πεντακάθαρες αποστάσεις. Κι έχω την εντύπωση ότι η αντίδραση τους δεν προέρχεται από την προσωπική τους βουλιμία να αναρριχηθούν, όσο από την αντίληψη τους ότι δεν είναι αυτός ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύονται. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ