8.4.2013 18:38

Ο συμβιβασμός των Δ’ Χαιρετισμών

Κάποιοι θα μείνουν μόνο στον ισχυρό συμβολισμό της τέλεσης των Δ΄ Χαιρετισμών στο βυζαντινό ναό της Παναγιάς της Κρήνας την προσεχή Παρασκευή. Στο βάθος του χρόνου χάνεται – κυριολεκτικά – η αναζήτηση του πότε λειτουργήθηκε κανονικά ο ναός, ακόμα περισσότερο από επίσκοπο.
Ας μη μείνουμε στο τελετουργικό της υπόθεσης. Έχει τεράστια σημασία η απόδειξη της αγαστής συνεργασίας Μητροπόλεως και Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, όταν οι δυο φορείς διακατέχονταν στο παρελθόν από ένα πνεύμα κεκαλυμμένης δυσπιστίας για τα όρια δικαιοδοσίας του καθενός επί των βυζαντινών μνημείων.
Φαίνεται να καταλήγουν σε μια κοινή θέση. Ως μνημεία διαχειρίζονται από την 3η Ε.Β.Α., σε καμία περίπτωση όμως δε θάβεται ο θρησκευτικός τους χαρακτήρας. Παραμένουν χώροι λατρείας κι αυτό πια δεν αμφισβητείται. 
Καθοριστική για τον ιστορικό συμβιβασμό η παρουσία του κ. Μάρκου στην ηγεσία της Ιεράς Μητρόπολης και της κ. Όλ. Βάση επικεφαλής της Εφορείας. Όταν η χημεία δυο ανθρώπων ταιριάζει, οι λύσεις γίνονται αυτόματα πιο εφικτές.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ