3.10.2014 10:11

Ο σεβασμός στο δημοτικό χρήμα και τα όρια του

Είναι δείγμα υγείας για τη νέα δημοτική αρχή ο υπερβάλλοντας ζήλος σε καθετί που δημιουργεί δαπάνες για το δημοτικό ταμείο. Στην κυριολεξία διυλίζεται κάθε ένταλμα που πρόκειται να πληρωθεί, ειδικά αν ως υποχρέωση έχει προκύψει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, σαφέστατη ένδειξη περιορισμένης εμπιστοσύνης.

Ακόμα και οι σύμβουλοι που δεν έχουν «βαρύ» αξίωμα στα χέρια τους, σαν τον Αντ. Μπουμπάρη, ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν επιτρέπουν τίποτα να περάσει προτού αισθανθούν σίγουροι ότι το χρήμα δεν ξοδεύεται αδίκως. Για παράδειγμα ο κ. Αντώνης στην πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής διαφώνησε ο Δήμος να καλύψει τις δικαστικές δαπάνες για τον πρώην δήμαρχο Καρδαμύλων, Β. Μελιτζάνη. «Κάποια στιγμή, αν τα έργα δεν γίνονται σύννομα, θα πρέπει οι αιρετοί να αναλαμβάνουν πλήρως και τις ευθύνες τους», ήταν μέσα – πέρα η άποψη του, κι ας επέμενε ο Χρ. Σπηλιόπουλος ότι το έργο για το οποίο κατηγορήθηκε ο τότε δήμαρχος μετά από λίγο καιρό νομιμοποιήθηκε. Αμετάπειστος ο κ. Αντώνης, που ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με το Β. Μελιτζάνη.

Κι είναι αλήθεια ότι η προσήλωση στην ιερότητα των δημοτικών πόρων σίγουρα θα συγκινεί κι αρκετούς από τους δημότες, όμως κάπου ελλοχεύει και ο κίνδυνος της υπερβολής. Και σε αυτή την περίπτωση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία η αναζήτηση της χρυσής τομής για να μη δημιουργηθούν υπερβολές που στη συνέχεια δύσκολα θα είναι αναστρέψιμες. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ