20.9.2013 19:46

Ο νέος δήμαρχος Χίου

Βυθισμένος στις οικονομικές φοβίες του, ο κόσμος ελάχιστα ενδιαφέρεται για το νέο διοικητή της νήσου, το νέο δήμαρχο της Χίου. Επιτρέψτε μου να προσδιορίσω στον μέχρι σήμερα άγνωστο διεκδικητή της θέσης, το πιο βασικό του προσόν.

Επιβάλλεται να έχει συναίσθηση αυτοθυσίας και συνεπώς ανάληψης υψηλού ρίσκου. Αν του λείπει αυτό το χαρακτηριστικό, πιο καλά να μείνει από τώρα στο σπίτι του.

Υποψήφιος με το ζόρι, που θα προκύψει με παρακάλια από κομματάρχες ή άλλου είδους υποκινητές, δίχως κότσια να εμπνεύσει ο ίδιος την κοινωνία, δεν είναι εύκολο να τρίξει τον…ανδριάντα του Πολύδωρου.

Όποιος θεωρεί ότι θα πέσει στα πόδια του ο κόσμος, ως ο παράκλητος σωτήρας ή θα προκύψει η υποψηφιότητά του με παζάρια και συσχετισμούς, κούνια που τον κούναγε.

Δεν έχει καμία πιθανότητα να κοντράρει στα ίσα τον σημερινό Δήμαρχο και ας έχει υποστεί ο τελευταίος την αναμφίβολη φθορά του. Ο νέος δήμαρχος πρέπει πρωτίστως να είναι τολμηρός, έτοιμος να πέσει στη φωτιά και αυτό του το προσόν να το μεταδώσει πειστικά στον κόσμο. Έτοιμος σαν από καιρό να αλλάξει αυτό που σήμερα ζούμε. Να είναι ο μπροστάρης μίας μικρής τοπικής επανάστασης και ένα τέτοιο προσόν δεν κρύβεται πίσω από συζητήσεις σε πολιτικά γραφεία.

Κάθε άλλη απόπειρα, όσο όμορφα περιτυλιγμένη και αν παρουσιαστεί, ελάχιστη πιθανότητα επιβίωσης διαθέτει.

Κρατήστε κάπου αυτό το σημείωμα, σαν θα πλησιάσει η ώρα, λίγα λεπτά αφότου ανοίξουν οι κάλπες. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ