20.4.2016 10:38

Ο Μητσοτάκης αφαιρεί από τους “περαστικούς” το δικαίωμα να… εκλέγουν αρχηγό στη ΝΔ

Μια σημαντική τομή, που θα επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να ανακτήσει την πολιτική αξιοπιστία της, φέρνουν οι αλλαγές που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καταστατικό του Κόμματος.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, στο εδάφιο που αφορά τη διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος, αναφέρονται τα εξής: “Ο πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των κομματικών μελών που έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Μελών, το αργότερο 15 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής”.

Πρακτικά, με την παραπάνω απόφασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει το αυτονόητο και δημοκρατικά ορθό: Αφαιρεί από τους “περαστικούς”, το δικαίωμα να παρέμβουν υστερόβουλα στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, και να την επηρεάσουν καθοριστικά.

Όπως απέδειξε η πικρή σχετική εμπειρία του 2009 αλλά και του 2016, οπαδοί άλλων κομμάτων προσήλθαν στις κάλπες της Νέας Δημοκρατίας, κατέβαλαν το οικονομικό αντίτιμο των 2-3 ευρώ, ψήφισαν, επηρέασαν την εκλογή στην κατεύθυνση που θεωρούσαν ότι βοηθούσε τα δικά τους κόμματα, και έκτοτε… εξαφανίστηκαν.

Οι περισσότεροι διεγράφησαν από μέλη της Νέας Δημοκρατίας την επομένη της εκλογής, και φυσικά κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονταν να έχουν ενεργό και παρεμβατικό ρόλο.

Με την απόφασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξορθολογίζει τη διαδικασία εκλογής προέδρου, και συρρικνώνει τον κίνδυνο να επαναληφθούν και στα μέλλον οι τραγικές εικόνες των δυο τελευταίων εκλογών από τη βάση.

 
Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ