14.1.2014 18:16

Ο μήνας των κρίσιμων αποφάσεων για τη Χίο

Απ’ την έξοδο μας από την εορταστική περίοδο διάγουμε την κρίσιμη περίοδο των τελικών αποφάσεων. Η διεύρυνση των δήμων στα σημερινά «Καλλικρατικά» τους όρια προϋποθέτει έγκαιρες αποφάσεις για τη συγκρότηση δημοτικών συνδυασμών, ειδικά αν αυτοί έχουν στόχο να είναι πραγματικά ανταγωνιστικοί.

Απ’ τα μέσα Απριλίου και μετά οι κατηρτισμένοι συνδυασμοί θα δίνουν πια τη μάχη της πειθούς, άρα η περίοδος από τώρα ως και τα μισά του Φλεβάρη θα είναι καθοριστική για να γνωρίζουμε τον αριθμό των δημοτικών ψηφοδελτίων που θα μας παραδοθούν από τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών πριν τραβήξουμε την κουρτίνα του παραβάν στις 18 Μαΐου.

Μέσα σ’ αυτή την πολύ συμπυκνωμένη χρονικά περίοδο θα ξέρουμε πόσοι και ποιοι θα πλαισιώνουν στις τηλεοπτικές συζητήσεις τους Πολ. Λαμπρινούδη και Μ. Σκούφαλο. Θα πρέπει να λυθούν τα ερωτηματικά:

  • με ποιόν ή ποια θα επικεφαλής θα οδηγηθεί το σχήμα της «Χιακής Συμπολιτείας» στις εκλογές;
  • θα ανακοινώσουν επίσημα την κάθοδο τους οι Παν. Βρουλής και Γ. Ξενάκης ή θα αποδώσουν πρωτοβουλίες που πιθανά θα αναπτυχθούν ώστε να μην κατέλθει τεμαχισμένη η Ν.Δ.;
  • θα πάρει την τολμηρή απόφαση ο Κ. Τριαντάφυλλος να εγκαταλήψει το Κοινοβούλιο για τα μάτια της Αυτοδιοίκησης;

Αν δεν το έχουμε αντιληφθεί, με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι πιθανόν να συγκρουστούν για την ψήφο μας έως και 6 δημοτικοί συνδυασμοί, αυξάνοντας κατακόρυφα και τον απαιτούμενο αριθμό των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Ταυτόχρονα, δυσχεραίνεται αισθητά ο στόχος της εκλογής από τον α’ γύρο, όπως είναι αυτονόητο.

Προσωπική μου άποψη, ωστόσο, είναι ότι στη μέση της διαδρομής τουλάχιστον ένας, ίσως και δυο από τους σημερινούς … δρομείς, θα εγκαταλείψουν την κούρσα. Θα το γνωρίζουμε μέχρι τα μισά του Φλεβάρη, ίσως και νωρίτερα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ