9.1.2013 17:02

Ο καθρέφτης

Έριξα μια πιο προσεκτική ματιά στο μακρύ κατάλογο των ενταγμένων έργων του ΕΣΠΑ, από όπου φάνηκε καθαρά ότι αν κάπου έχει γίνει δουλειά βάθους τα τελευταία χρόνια είναι στο χώρο της εκπαίδευσης.

Πράγματι, την ειδησεογραφία έχει πάνω από διετία να απασχολήσει ουσιαστικό κτιριακό πρόβλημα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ, ως αποδεικνύεται από τις εντάξεις έργων, οι βελτιώσεις και οι επεμβάσεις επέκτασης σε σχολικά κτίρια καλά θα κρατούν και για τα επόμενα χρόνια. Είναι τόσες πολλές οι πιστώσεις που έχουν δοθεί στην εκπαίδευση, που έκαναν ως και τον πρ. σχολικό σύμβουλο, Κ. Φραγκομίχαλο, να διερωτηθεί στην πρόσφατη διαβούλευση για το τεχνικό πρόγραμμα αν γίνεται αντιστοίχηση αναγκών και δαπανών, την ώρα που ο μαθητικός πληθυσμός διαρκώς συρρικνώνεται.

Η απάντηση κρύβεται πίσω από τη δουλειά ενός προσώπου. Ο Ν. Νύκτας έχει σίγουρα βάλει το χεράκι του με την αθόρυβη παρουσία του κι αυτό μπορεί να μην «έβγαλε μάτι», όμως συνομολογείται στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας τώρα που αφήνει μερίδια της δικής του αρμοδιότητας για τα μάτια της … Ομηρούπολης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos