Παραπολιτικά

9/1/13 17:02

τελ. ενημ.: 9/1/13 17:02

Ο καθρέφτης

Έριξα μια πιο προσεκτική ματιά στο μακρύ κατάλογο των ενταγμένων έργων του ΕΣΠΑ, από όπου φάνηκε καθαρά ότι αν κάπου έχει γίνει δουλειά βάθους τα τελευταία χρόνια είναι στο χώρο της εκπαίδευσης.

Πράγματι, την ειδησεογραφία έχει πάνω από διετία να απασχολήσει ουσιαστικό κτιριακό πρόβλημα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ, ως αποδεικνύεται από τις εντάξεις έργων, οι βελτιώσεις και οι επεμβάσεις επέκτασης σε σχολικά κτίρια καλά θα κρατούν και για τα επόμενα χρόνια. Είναι τόσες πολλές οι πιστώσεις που έχουν δοθεί στην εκπαίδευση, που έκαναν ως και τον πρ. σχολικό σύμβουλο, Κ. Φραγκομίχαλο, να διερωτηθεί στην πρόσφατη διαβούλευση για το τεχνικό πρόγραμμα αν γίνεται αντιστοίχηση αναγκών και δαπανών, την ώρα που ο μαθητικός πληθυσμός διαρκώς συρρικνώνεται.

Η απάντηση κρύβεται πίσω από τη δουλειά ενός προσώπου. Ο Ν. Νύκτας έχει σίγουρα βάλει το χεράκι του με την αθόρυβη παρουσία του κι αυτό μπορεί να μην «έβγαλε μάτι», όμως συνομολογείται στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας τώρα που αφήνει μερίδια της δικής του αρμοδιότητας για τα μάτια της … Ομηρούπολης.

Σχόλια άρθρου: 0