9.8.2017 12:02

Ο κατά σειρά τρίτος

Λαθέψαμε όσοι προβλέψαμε ότι η στενωπός για το δημοτικό σχήμα διοίκησης του τόπου βρίσκονταν στη χρονική περίοδο αλλαγής προσώπων. Καλλιεργημένα παιδιά τα περισσότερα από όσα μετέχουν, εύκολα διαισθάνθηκαν ότι η κοινωνία θα καυτηριάσει μια διαφοροποίηση τους για ... την καρέκλα.

Λίγους μήνες μετά τις ανακατατάξεις, η κατάσταση, αντί να έχει κάπως ομαλοποιηθεί, δίνει ραντεβού για την πραγματικά πιο κρίσιμη περίοδο. Όσα στελέχη της δημοτικής αρχής δεν φορούν παρωπίδες και βρίσκονται σε ανοιχτή επαφή με τα στρώματα της κοινωνίας, αντιλαμβάνονται ότι το βαρύ κλίμα που έχει καλλιεργηθεί δεν λέει να σπάσει. Κάποια από αυτά διαθέτουν δικαιολογημένες φιλοδοξίες συνέχισης της πορείας τους στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και δεν επιθυμούν να τα παρασύρει το καθοδικό ρεύμα. Τρίτο κατά σειρά προβεβλημένο στέλεχος της δημοτικής αρχής δεν κρύβει τον ατομικό σχεδιασμό του. Ψάχνουν τρόπο προσωπικής ... διαφυγής, και προετοιμάζουν γενναία έξοδο σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο κανείς δεν θα μπορεί να τους κατηγορήσει ότι και τη θεσούλα διατήρησαν και με διαφορετικό, τελικά, συνδυασμό κατέρχονται σε εκλογές.

Και οι τρεις, σαν συνεννοημένοι, ορίζουν την ... ηρωική έξοδο στις αρχές του 2018. Συνεννοημένοι όμως δεν είναι, αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί, αν είχαν μεταξύ τους προσυμφωνήσει, ίσως είχαν πετύχει να ακουστούν κάπως εντονότερα οι διαφωνίες τους και να αλλάξουν εγκαίρως κάποια πράγματα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ