9.10.2013 18:37

Ο φασισμός της ενημέρωσης

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής για τη διολίσθηση της κοινωνίας. Οι μόνοι άμωμοι παραμένουν οι μαρκουτσοφόροι των Αθηνών, όσοι εισβάλουν βιαίως καθημερινά στο σπιτικό μας, προσφέροντας δήθεν ενημέρωση.

Κρίνουν οι τηλεαστέρες ότι το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» διογκώθηκε απ’ την αναξιοπιστία συνολικά του υφιστάμενου πολιτικού στερεώματος. Κι έχουν δίκιο στη διαπίστωση. Πώς να πείσει ο Πάνος Καμμένος ή ο Φώτης Κουβέλης την απελπισμένη  κοινωνία ότι αποτελούν  τη λύση διεξόδου, όταν με καθοριστική δική τους συμβολή διαχρονικά ευνόησαν για να γιγαντωθεί;

Το μόνο εντελώς άγνωστο πολιτικό φορέα υποδοχής της αγανάκτησης ο κοσμάκης τον εντοπίζει στις υποκοσμικές αλλά μη ταυτισμένες με το παρελθόν φάτσες των Χρυσαυγιτών. Πότε η αθηναϊκή δημοσιογραφία παρείχε εναλλακτικές λύσεις στην κοινωνία των τηλεθεατών; Πότε επέτρεψε σε νέες, πραγματικά άφθαρτες φωνές, να ακουστούν; Καταπνίγει εν τη γεννέσει τους κάθε νέο πολιτικό φορέα. Δεν του παρέχει ζωτικό αέρα γνωριμίας με την αγανακτισμένη κοινωνία, σπρώχνει την τελευταία, σαν το σφαχτάρι, στο μαντρί της «Χρυσής Αυγής». Και τέτοιες πολιτικές πρωτοβουλίες υφίστανται.

Δομικό στοιχείο για την ανάταση του τόπου είναι η ανασύσταση του τομέα ενημέρωσης. Όσο διακονείται από … διακονιάρηδες, υπάλληλους των πραγματικών αφεντάδων της κρίσης, θα εκκολάπτονται χρυσαυγίτικα μοντέλα έκφρασης των απελπισμένων. Είναι τόσο απλά τα πράγματα… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ