4.3.2013 13:47

Ο εμπειρικός κι ο μεθοδικός

Σας θυμίζει τίποτα αυτή η φωτογραφία; Αυτοσχέδιο γκαράζ στο Βιολογικό, με πρώτη ύλη τις ξηλωμένες σωλήνες του Ναγού, οι οποίες μπορεί να μη χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τον αρχικό προορισμό τους, μετατράπηκαν όμως σε πρώτης τάξεως δομικό υλικό, αφού, θυμίζω, από εκείνες στήθηκαν οι εξέδρες και στο θέατρο Καστρομηνά.
Για την ιστορία αναφέρω ότι η έμπνευση ανήκε στο σημερινό πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, Μιχ. Φυτούση, του οποίου την εμπειρική και πρακτική προσέγγιση πάντοτε σεβόμουν. Ο Μιχάλης έχει κλέψει στοιχεία, με προφανή εξαίρεση στα κιλά, απ’ το Θεοδ. Πάγκαλο. Τα λέει συχνά έξω απ’ τα δόντια και δεν υπολογίζει σε πολιτικό κόστος. Γίνεται κακός με τον ασερβίριστο τρόπο του, μα είναι αυθεντικός κι αυτό του χαρίζει αληθινές φιλίες.
Στο θέμα των νερών του Γιβαριού έριξε γροθιά στο μαχαίρι, χωρίς να φροντίσει για τον επίδεσμο. Υπερασπίστηκε την ουσία, παραμερίζοντας τους τύπους και την επικοινωνία, για αυτό πρόσκαιρα την πάτησε. Έπρεπε να είναι απόλυτα καλυμμένος αδειοδοτικά για να τα βάλει με την αριστερή τακτική της Λαγκάδας. Κι έπρεπε να δώσει το λόγο στους τεχνοκράτες του να αποδομήσουν το επιχείρημα ότι ο λαός δεν βλέπει πουθενά υπερχείλιση στην πηγή. Ούτε το ένα έκανε, ούτε το άλλο, κι άφησε την ουσία βορά στο στόμα των τύπων.
Στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ εμφανίζεται εσχάτως, υπό την ιδιότητα του αναπληρωματικού μέλους, ο Στ. Μιχαηλίδης. Κι εκεί ο καπετάν Μιχάλης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί στη σύγκρουση εμπειρικού και μεθοδικού το αποτέλεσμα έχει πολλές πιθανότητες να βγει «διπλό».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ