7.1.2016 18:32

Ο δυσκολότερος κάβος

Είναι γενικώς δεινή η θέση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεωμένοι να σηκώσουν μόνοι τους το σταυρό του ασφαλιστικού. Κατ’ αρχήν στην πιο light εκδοχή του, όπως την παρουσίασε ο Κατρούγκαλος, και εν συνεχεία στην τελική του διατύπωση, με την αφομοίωση των απαιτήσεων της Τρόικας. Θυμίζει κάτι από το βαθμό δυσκολίας των προκατόχων τους, αναλώσιμων από τις μνημονιακές ψήφους τους.

Ειδικότερα η θέση του Ανδρ. Μιχαηλίδη φαντάζει ως η δυσμενέστερη όλων. Πλήττεται και η αγροτιά, μα για το ναυτικό η οποιαδήποτε μορφής κατάργηση του ΝΑΤ, τυπική ή ουσιαστική σύντομα θα ξεκαθαρίσει, είναι πλήγμα όχι απλώς οικονομικό, είναι πλήγμα αναγνώρισης της διαφορετικής υπόστασης του ναυτικού επαγγέλματος.

Θα φωνάξει κι ο αγρότης για τις περικοπές ή τις αυξήσεις των εισφορών που επίκεινται, μα απ’ το ναυτικό αφαιρείται ήδη κατατεθημένος ιδρώτας μεσοπέλαγα. Είναι τεράστια η διαφορά.

Το κύμα των αντιδράσεων στο νομό μας, το νομό με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αναλογία ναυτικών από όλους τους υπόλοιπους πανελλαδικά, είναι βέβαιο πως θα μετατραπεί σε πλημμυρά διαμαρτυριών. Θα είναι ανθρώπινα εφικτό να την αντιμετωπίσει ο Ανδρέας και τα στελέχη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ; Πολλά θα κριθούν από το ψυχικό σθένος που διαθέτουν, να μου  το θυμηθείτε. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ