20.5.2013 15:13

Ο Δημοτικός μας Κήπος

Κάθε φορά που φιλοξενείται μια δραστηριότητα στο Δημοτικό μας Κήπο ανασταίνεται το κέντρο της πρωτεύουσας. Το ζούμε στη διοργάνωση της καθιερωμένης Γιορτής Αγροτουρισμού, στις εμπορικές ταινίες του Cine Κήπος, όποτε δίνεται άδεια σε λούνα παρκ να εγκατασταθεί, το αισθανόμαστε κάθε που θα περάσουμε από τη βόρεια πλευρά του απ’ τη ζωντάνια που δίνει η καφετέρια που υπάρχει σ’ αυτή.
Τις δυνατότητες του Δημοτικού μας Κήπου να μεταβάλει τη γκρίζα εικόνα που έχουμε σχηματίσει όλοι για το κέντρο της πρωτεύουσας ποτέ μέχρι σήμερα δεν τις εκτιμήσαμε επαρκώς. Για αυτό, με την εξαίρεση της προστασίας των φυτών του, σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που του δείξαμε την παραμικρή φροντίδα.
Κι όμως, Μάιο και Ιούνιο η καρδιά της πόλης θα μπορούσε να μοσχοβολά χρώματα φιλοξενώντας ανθοκομικές εκθέσεις και θα μπορούσε, με ένα απλό συντονισμό, να μετατραπεί σε πηγή γνώσης για όσους ασχολούνται με τη φυτοτεχνική με επιδείξεις και διαλέξεις από γνώστες του αντικειμένου.
Η αμέλεια οφείλεται στο γεγονός ότι για τη φροντίδα του Δημοτικού μας Κήπου δεν υπάρχει φορέας διαχείρισης. Κάποιος που θα είχε ως μέλημα τη διοργάνωση εκδηλώσεων μικρής και συμβατής με το χώρο κλίμακας, κάποιος που θα είχε ως επιπλέον έγνοια να φροντίζει για την αναγέννηση του. Να είστε βέβαιοι ότι τότε όλοι θα κάναμε λόγο για το κέντρο μας με άλλη έπαρση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ