12.3.2013 15:03

Ο Αθανασίου, ο Μουσουρούλης και η μέση οδός

Στην εβδομαδιαία ατζέντα επικαιρότητας στη γειτονική Μυτιλήνη περιλαμβάνεται επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαρ. Αθανασίου και συνεργασία του με τους εκεί τοπικούς φορείς, κατά προτίμηση με το δήμαρχο Δημ. Βουνάτσο.

Τι από όσα υπόσχεται ο υπουργός θα υλοποιηθούν, δεν μπορώ να προβλέψω. Μπορώ βέβαια να διαβλέψω εκ μέρους του την εις βάθος χρόνου προοπτική να πολιτευτεί στη Λέσβο, γιατί θυμίζω ότι σήμερα είναι εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ..

Ο κ. Αθανασίου, επομένως, ή έχει άφθονο χρόνο να ταξιδεύει στη Μυτιλήνη ή αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος του πολιτικού, πέρα από τα αυστηρά καθήκοντα στο Υπουργείο του, επιτάσσει και συχνή επικοινωνία με την εκλογική βάση, ως βαρόμετρο αντίληψης για το τι εκείνη θέλει.

Στον αντίποδα η συμπεριφορά Μουσουρούλη. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει απορροφηθεί ως το μεδούλι στα καθήκοντα του – και πολύ σωστά πράττει-, φτάνει στο σημείο να κοιμάται και να ξυπνά στο Υπουργείο, επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση στην εκλογική του περιφέρεια με εμφανείς παρεμβάσεις (βλ. Σκυλίτσειο ή Πανεπιστήμιο και αεροδρόμιο) χωρίς να το φωνάζει, εξυπηρετεί εμμέσως τη Χίο με την προώθηση της νησιωτικότητας, όμως έχει χάσει την επαφή με τον κόσμο που τον έστειλε στη Βουλή και κατ’ επέκταση στο Υπουργείο.

Αν προσωπικά με ρωτήσετε ποιο από τα δυο μοντέλα λειτουργίας επιλέγω, σαφέστατα θα έπαιρνα θέση υπέρ του δεύτερου, όμως στη ζωή δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο. Υπάρχει πάντοτε και η μέση οδός και κακώς ο Χιώτης υπουργός δεν πασχίζει να την εντοπίσει.

Θυμίζω ότι στην περίπτωση που στον επικείμενο ανασχηματισμό μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος, όπως εν χορώ όλα τα αθηναϊκά Μέσα επιμένουν, έστω κι αν προσωπικά διατηρώ εκ διαμέτρου διαφορετική πρόβλεψη, θα είναι πολύ δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα του Χιώτη στην πρώτη του επίσκεψη στο νησί: «τώρα μας θυμήθηκες;»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ