8.7.2013 15:57

Ο αδύναμος κρίκος

Στις βίαιες μεταβολές, όταν είσαι υποχρεωμένος να αρπάξεις το μπαλτά και να κόψεις, όπως συμβαίνει στο σημερινό ελληνικό Δημόσιο, ο μπαλτάς στρέφεται κυρίως κατά του αδύναμου κρίκου. Κι ένας τέτοιος υπήρξε στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης η Δημοτική Αστυνομία.

Ας το εστιάσουμε στην τοπική μας μικρογραφία. Δυόμιση χρόνια τώρα είναι η μόνη στην ουσία ακέφαλη πολιτικά δημοτική υπηρεσία και καρφί δεν καίγεται στο δήμαρχο. Αρχικά την προόριζε για το Λ.Ροδίτη, στη συνέχεια εξωθεσμικά την καθοδηγούσε ο Π. Περρίκος και από την αρχή του χρόνου, εννοείται, ότι πολιτικός της προϊστάμενος είναι ο Κ. Μούδρος. Αν βέβαια ρωτηθούν οι δημοτικοί αστυνόμοι ούτε κατ’ όψη δεν τον ξέρουν, καθώς κοινό μυστικό είναι ότι ο Κωστής δεν ασχολείται με το αντικείμενο, παίζεται αν έχει περάσει κάποιες φορές απ’ τα γραφεία της. «Παρκαρισμένη» στις οδηγίες ενός έμπειρου και αξιόλογου δημοτικού υπαλλήλου, του Ν. Σαραντάκη, της λείπει πάντως η πολιτική καθοδήγηση, για αυτό ίσως και οι δημότες έχουν πάψει πια τις πολλές αναφορές και προσδοκίες προς την Υπηρεσία. Σταδιακά ατόνησε η συμβολή της στη συνείδηση του κόσμου, έστω κι αν το ωράριο των εργαζόμενων της είναι πιθανά υπερκαλυμμένο.

Τώρα, πώς θα συνάδει αιρετοί και συνδικαλιστές να τα βάψουν μαύρα επειδή προαναγγέλθηκε η υπαγωγή της στην ΕΛ.ΑΣ., αυτό είναι θέμα που χρίζει αναλύσεως μόνο στη βάση της ελληνικής συλλογιστικής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ