23.6.2015 16:26

Να ρωτήσουν ποιος αποφάσισε

Έχουν προφανώς την εντύπωση ότι θα τη βγάλουν λάδι τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας στην γενική κυβέρνηση την ευθύνη για τη ματαίωση της καταβολής της αποζημίωσης των απαλλοτριώσεων. Άποψη εσφαλμένη. Η Ιστορία θα χρεώσει ατομικά σε εκείνους την καθυστέρηση – γιατί μόνο τέτοια μπορούν να πετύχουν.

Ποιος χαύτει με ευκολία τη δικαιολογία «δεν ξέρουμε, δεν είδαμε»; Εδώ μύγα σηκώνεται στον αέρα και το κόμμα κινεί γη και ουρανό για να παρέμβει. Τώρα ξαφνικά αδυνατούν;

Θα ήταν δε πειστική η απάντηση τους αν, μέσα – πέρα, δεν συμφωνούσαν με το σπρώξιμο των χρημάτων εκτός Χίου. Από ποιόν έμαθαν οι κυβερνητικοί παράγοντες ότι στη Χίο δεν θα γίνει ποτέ αεροδρόμιο; Ποιους ρωτούν για να σχηματίσουν άποψη;

Για να καθαρίσουν λοιπόν τη στάση τους, μια επιλογή έχουν. Να ρωτήσουν και να μάθουν ποιος άλλαξε φορά στην κατάληξη των αποζημιώσεων. Να δημοσιοποιήσουν το όνομα του, για να γίνουν κι εκείνοι πιστευτοί. Τότε μόνο αιτιολογούνται να δηλώνουν … αθώοι του αίματος. Γιατί, αν επικαλεστούν πως ούτε ικανοί να βρουν ποιος χάλασε το Θείο δώρο για το αεροδρόμιο της Χίου είναι, τότε το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερων διαστάσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ