23.1.2017 10:35

Να μην πάει χαμένη η ευκαιρία

Άπαντες βρίσκει σύμφωνους η ανάθεση σε ένα φορέα των ενεργειών διεξαγωγής του εθίμου. Τον αναζητούν άλλοι στο Δήμο, άλλοι στο Επιμελητήριο. Μα προέκυψε, είναι έτοιμος και μας φωνάζει. Οι εξαιρετικές δημόσιες τοποθετήσεις του Συλλόγου «Φίλοι Βρονταδούσικων Εθίμων» αποτελούν το μεγαλύτερο εχέγγυο ότι η συνέχιση του εθίμου πέφτει σε καλά χέρια.

Οι … χύμα ρουκετατζήδες που γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες πήγαν στην άκρη και πρωτοβουλία διάσωσης του εθίμου πήραν όσοι συναισθάνονται και τις αξίες του και την ανάγκη επιστροφής στις ρίζες του. Ο φορέας είναι έτοιμος, λοιπόν, ας τον αποδεχτούμε κι ας τον στηρίξουμε όλοι. Πιο πολύ, αν θέλετε, οι Βρονταδούσοι με οικονομική επιφάνεια. Ο Σύλλογος έχει ανάγκη εύρωστου ταμείου, να είναι εκείνος ο εγγυητής της άμεσης αποκατάστασης κάθε τυχόν ζημιάς στα σπίτια των θιγόμενων. Ούτε Δήμος, ούτε διατάκτης, ούτε έλεγχος από Επιτρόπους και Περιφέρεια. Εννοείται, φυσικά, να ξεχάσουμε και το παραμύθι ότι θα αναλάβουν ένα κόστος γύρω στις 15.000 – 20.000 ευρώ οι ξενοδόχοι, επειδή θα γεμίσουν τα δωμάτια τους για μια μέρα. Αυτά είναι αστειότητες όσων δεν έχουν την παραμικρή επίγνωση λειτουργίας της τουριστικής αγοράς.

Το έθιμο έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι αυτοτροφοδοτούμενο οικονομικά, αυτή βέβαια είναι μια συζήτηση άλλου χρόνου. Τώρα ο φορέας υπάρχει, τον δημιούργησε η ανάγκη, δείχνει αξιόπιστος κι είναι ευθύνη όσων μετράει ο λόγος και η τσέπη τους να τον στηρίξουν. Ύστερα πια μιλάμε από διαφορετική βάση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ