2.4.2015 17:17

Μυρίστηκαν την πρώτη παγίδα

Εξέπληξε πολλούς η απόφαση των κορυφαίων τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν κάπως παραπάνω με την υπόθεση του αεροδρομίου. Η κοινή επίσκεψη στη γενική γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών των Ανδρ. Μιχαηλίδη και Τ. Τύμπα για να εντοπίσουν τη … βάση δεδομένων πάνω στην οποία θα διαμορφώσουν τη θέση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το καυτό θέμα οδηγεί στα εξής συμπεράσματα:

  1. είναι έμμεση παραδοχή ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ολοκληρωμένη θέση για το θέμα της επέκτασης. Επέλεξε να την αφήσει για μετά τις εκλογές.
  2. είναι σαφές ότι δεν θα κινηθεί με τον κλασικό δογματικό τρόπο που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Με αφορισμούς για την επέκταση. Θα ελιχθεί με τρόπο που δεν θα προκαλέσει το κοινό αίσθημα, αν εγκαταλειφθεί μια πολύ πρόσφατη δαπάνη για το κράτος, ύψους 27 εκ. ευρώ.
  3. εγκαίρως αντιλήφθηκαν ότι το θέμα της επέκτασης θα το βρουν πολύ σύντομα μπροστά τους. Το κινεί ήδη με συχνές επισκέψεις του στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο Βουρνούς. Ακούγεται ότι προετοιμάζεται ανάληψη πρωτοβουλίας από το Στ. Κάρμαντζη και φυσικά είναι έτοιμη η ομάδα των τουριστικών επαγγελματιών να θέσει όπου δη το θέμα. Ουσιαστικά μυρίστηκαν ότι μπορεί να αποτελέσει την πρώτη επικίνδυνη παγίδα για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή από τη δράση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ