12.1.2016 17:53

Το μπάλανς

Ποιος θα το έλεγε ή θα το περίμενε ή θα στοιχημάτιζε σε μια απόλυτη ισορροπία; Λίγες μέρες πριν κανείς, λίγες εβδομάδες πιο πριν πολλοί...

Στη Χίο καταγράφηκε ένα ντέρμπι που στο τέλος αφήνει τους μεν υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μητσοτάκη με ένα διακριτικό χαμόγελο στο στόμα τους και τους δε υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη να προσπαθούν να αναλύσουν ίσως το αποτέλεσμα.

Απλά όμως τα πράγματα. Στον πρώτο γύρω ο Βαγγ. Μεϊμαράκης έλαβε 882 σταυρούς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 609. Η διαφορά τους ήταν 273 σταυροί, διαφορά που όπως αναμένονταν, θα μπορούσε να καλυφθεί από τους υποστηρικτές του Απ. Τζιτζικώστα και τους ΆδωνηΓεωργιάδη που αθροιστικά στον πρώτο γύρο είχαν λάβει 399 σταυρούς. Θα τους έπαιρνε όμως όλους η πλευρά Μητσοτάκη;

Η πλευρά Μεϊμαράκη ήλπιζε σε χαμηλή προσέλευση, σαφώς χαμηλότερη από εκείνη που καταγράφηκε στον πρώτο γύρω. Από την Αθήνα μάλιστα γίνονταν εκτιμήσεις ότι δεν θα προσέλθουν περισσότεροι από 250.000 υποστηρικτές στις κάλπες της Κυριακής. Όμως προσήλθαν... Κι όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της Χίου, πήγαν σούμπιτο που λέμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αντίθετα η αντίπαλη πλευρά είχε και απώλειες 80 σταυρών.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο απόλυτα ισορροπημένο 802-802 και άντε τώρα να μην καταλαβαίνεις τη συνέβη...

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ