24.5.2013 15:56

Μην τρελαθούμε κιόλας …

Ιστορική αυτοδιοικητική φράση, δια στόματος Μ. Μεννή για όσους διαθέτουν ισχυρή μνήμη, απόλυτα περιγραφική της έλλειψης συγκριτικού μέτρου. Κάθε φορά που υπερβαίνονταν τα όρια της κριτικής, ήταν η κλασική απάντηση του πρώην δημάρχου.
Γάντι ταιριάζει και σε όσα λέγονται και γράφονται για τη δημοτική ανακύκλωση. Η κοινωνία και τα Μέσα πίεζαν το Δήμο να επισπεύσει την εφαρμογή του προγράμματος κι έρχονται τώρα και υιοθετούν το κατηγορητήριο όσων έχουν πασιφανές συμφέρον να την αποδομήσουν.
Με το επιχείρημα ότι ο Δήμος δεν έχει αδειοδοτήσει το χώρο δεματοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών δημιουργούν εντυπώσεις στον κόσμο ότι, για άλλη μια φορά, γίνεται δουλειά του ποδαριού. Λησμονούν με μεγάλη ευκολία ότι προηγήθηκε μια υπόγεια διαμάχη αντίθεσης των δημοτικών υπηρεσιών να αποδεχτούν την ιδιωτική ανάμειξη στην ανακύκλωση και επομένως, αυτονόητα, δεν θα κατατίθονταν τα όπλα εκ μέρους της διοικητικής μηχανής με το πρώτο.
Ναι, καθυστέρησε η δημοτική αρχή το σύνολο των διαδικασιών, όμως ο δημότης μάτια έχει και βλέπει ότι για πρώτη φορά στο νησί μας έγιναν σημαντικά βήματα προόδου για την ανακύκλωση, η ανάδοχος δίνει φερέγγυα βήματα γραφής κι όποιος επιθυμεί να δημιουργήσει εντυπώσεις δεν τα βάζει με εκείνη ή το προφίλ Λαμπρινούδη αλλά με την ίδια τη φιλοσοφία σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Τι θέλουμε δηλαδή; Να επιστρέψουμε στην προ μηνών εποχή; Τη θεωρούμε καλύτερη;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ