12.6.2014 16:34

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Να το ξεκαθαρίσω: δεν είμαι υπέρμαχος της λογικής ότι η κατασκευή μιας πίστας ντραφτ είναι η ενδεδειγμένη συνταγή για την ανάπτυξη της Αμανής. Προσωπικά αμφισβητώ την έστω ελάχιστη προστιθέμενη αξία για τις επιχειρήσεις της Βολισσού.

Με βρίσκει συνάμα αντίθετο και η προσπάθεια ισοπέδωσης κάποιων αγωνιών. Η περιοχή, δεκαετίες τώρα, εγκαταλείφθηκε από όλους. Με τις ελάχιστες δυνάμεις της πέτυχε να διατηρηθεί μέχρι σήμερα στη ζωή. Όμως, αυτές είναι οι δυνάμεις της, αυτό το αποτέλεσμα παράγουν.

Δεν μας ξίνισε σήμερα ο Χρίτης, επειδή δεν θα είναι αύριο αντιδήμαρχος, ο Μαδιανός και ο κάθε άλλος Αμανίτης για τις παράτυπες, για να μην πω παράνομες, συμπεριφορές τους. Αν τα προηγούμενα χρόνια οι ίδιοι δεν έσβηναν τις φωτιές, οι ίδιοι δεν έπιαναν στο χέρι το τιμόνι του ασθενοφόρου, οι ίδιοι δεν βουτούσαν στα φρεάτια για να διαπιστώσουν γιατί φράζουν τα δίκτυα, σήμερα η Αμανή δεν θα υπήρχε ούτε στο χάρτη. Ούτε σε αυτά ήταν νόμιμοι. Κανείς δεν τους ζήτησε νομιμόχαρτο τότε.

Έμαθαν στραβά να πορεύονται, να το δεχτώ. Όμως δεν έδρασαν με σκοπιμότητα, το έκαναν γιατί εκεί τους οδηγούσαν οι συνθήκες επιβίωσης. Επικρίνοντας με τόνο αυστηρό την προσπάθεια δημιουργίας πίστας ντραφτ στη Βολισσό δεν λύνεται το πρόβλημα. Επιτείνεται η φοβία των λιγοστών κατοίκων της πως τώρα είναι που θα αφεθούν εντελώς στη μοίρα τους.

 Κάθε κίνηση στην Αμανή θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση. Τα παραδείγματα της δεν κάνουν  για επιβεβαίωση των δημοτικών παρατάξεων. Πρέπει, πριν βιαστούμε να σπρώξουμε τον κάθε … πιανίστα να δέσει τα χέρια του εκεί πάνω, αρχίζοντας να τον πυροβολούμε, να καταβάλουμε μια πιο δύσκολη προσπάθεια. Να τον πείσουμε ότι η περιοχή αξίζει μιας διαφορετικής προσέγγισης. Είμαστε σε θέση να αρχίσουμε απ’ τα δύσκολα; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ