5.2.2016 15:14

Μια πρόταση συμφιλίωσης

Ρηξικέλευθα αιφνιδίαζε ανέκαθεν η σκέψη του Δημ. Παπαληού κάθε που δημόσια κατατίθονταν. Συνέβη ακόμα μια φορά όταν, κατά τη συνέλευση στο Βροντάδο στη σχεδόν κατάμεστη αίθουσα της ΠΕΚΕΒ, ο πρώην δήμαρχος πρότεινε η παραλιακή του Βροντάδου, από τα σύνορα του στον Αρμένη μέχρι και τη Δασκαλόπετρα, να πάρει το όνομα του Μάρκου Μεννή (η μισή) και του Αρ. Ζαννίκου (η άλλη μισή).

Το κινηματοθέατρο σύστηκε από το χειροκρότημα, σαν ένδειξη επιδοκιμασίας των Βρονταδούσων στην αναγνώριση της προσφοράς των δυο τέως δημάρχων τους και κυρίως ως αναγνώριση της συμβολής τους στη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου της πόλης τους.

Η πρόταση Παπαληού είναι ρηξικέλευθη για δυο βασικούς λόγους. Πρώτον δεν συνηθίζεται να δίνεται το όνομα εν ζωή προσωπικοτήτων σε δημόσιες οδούς. Θεωρείται ύψιστη τιμή. Δεύτερον γιατί, ειδικά για την περίπτωση του Αρ. Ζαννίκου, ο Δημ. Παπαληός κάνει την ατομική του υπέρβαση και προτείνει να τιμηθεί κι ένας δικός του πολιτικός αντίπαλος. Και τρίτον γιατί είναι μια πρόταση συμφιλίωσης για τη σύγχρονη ιστορία του Βροντάδου, η οποία μάλλον έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό στην πράξη και δεν περίμενε μόνο το Γούβι για την εκδήλωση της.

Δεν ξέρω κατά πόσο η υπεύθυνη Επιτροπή Ονοματοδοσίας θα την επεξεργαστεί. Πάντως η ίδια άνοιξε διάπλατα την πόρτα της ελαστικότητας με την πρόσφατη απόφαση ονοματοδοσίας σε δρόμο του Κάμπου του ονόματος του Κ. Αβραμίδη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ