6.4.2016 16:51

Μια επτάδα «Βουρνουδικών» στις εσωκομματικές της ΝΟΔΕ

Δεν είναι δα κι αμελητέος ο αριθμός για να περάσει τόσο απαρατήρητος. Συνολικά 6 σημαίνοντα στελέχη της δημοτικής αρχής κι ένα πρόσωπο του πολύ στενού συγγενικού κύκλου του δημάρχου Χίου ενεπλάκησαν (με ή χωρίς τη θέληση του είναι θέμα διερεύνησης) στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΟΔΕ Χίου.

Το γεγονός καταγράφεται για δύο λόγους: πρώτον γιατί είναι η πρώτη φορά που, εκούσια ή ακούσια, η δημοτική αρχή … χρωματίζεται, ούσα με το μανδύα της κομματικής ανεξαρτησίας μέχρι σήμερα, και δεύτερον γιατί έχει σημασία να αποτυπωθεί αν υποκρύπτεται ολοκληρωμένο σχέδιο.

Συγκεκριμένα υποψήφιοι για τομεάρχες ή ως σύνεδροι ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ζώας, Γιώργος Κερμπάτσος, Βιβή Ποταμούση και Ιάκωβος Αμύγδαλος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παντ. Καμπούρης και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Χρ. Σπηλιόπουλος. Ο αριθμός θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος αν τον Παν. Παππή δεν … τραβούσε στον Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Σ. Κεδίκογλου, ενώ κάποιοι επιμένουν να προσθέτουν και τον γιατρό Κων. Τρομπούκη (είχαμε ήδη προβλέψει ότι θα τα πάει καλά), με πολύ στενή συγγενική σχέση με το δήμαρχο.

 

Αυτοδίκαιο χρώμα

Η … ξαφνική εισβολή, καθώς η εμπλοκή προσώπων όπως ο Αμύγδαλος, ο Σπηλιόπουλος ή ο Τρομπούκης ήταν εκπλήξεις, αφαιρεί από τη δημοτική αρχή το «λευκό σεντόνι» της απόλυτης κομματικής ουδετερότητας. Πλέον μέρος του βασικού κορμού των συνεργατών της … αμάρτησε, υπό την έννοια πως, όχι απλώς δεν κρύβει την κομματική του προτίμηση, μα κάνει το παν για να την υποδηλώσει.

 

Υπάρχει σχέδιο;

Αυτά βλέπουν πολλοί και βιάζονται να προεξοφλήσουν μελετημένο σχέδιο Βουρνού να διασφαλίσει τη στήριξη της Ν.Δ., αν δεχτούμε πως σε βάθος πολιτικού χρόνου θα ανακτήσει και πάλι το πάνω χέρι στις πολιτικές ισορροπίες. Να σημειωθεί ότι υπήρξε και η διαρροή ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης στο Μαν. Βουρνού απευθύνθηκε μόλις θέλησε να πάρει πληροφορίες για τις διαστάσεις του προσφυγικού στο νησί μας, οπότε τα σενάρια φούντωσαν.

Οι πολιτικά υποψιασμένοι το θεωρούν δεδομένο πως το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σε μια ΝΟΔΕ κι ένα κόμμα με τόσες δημοτικές επιρροές, ποιος θα αμφισβητήσει, όταν έρθει η ώρα, το προνόμιο από το Μαν. Βουρνού να λάβει όποια μορφή στήριξης θέλει από την Ομήρου;

Ναι, σε κάποιες άλλες εποχές η προεργασία θα έβγαζε μάτι. Έχω όμως την εντύπωση πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Την πονηράδα να σκεφτεί υπόγεια ο Μαν. Βουρνούς ακόμα δεν την έχει. Πολύ δύσκολα πιστεύω ότι όλα συνέβησαν κατόπιν εντολών του. Όπως παράλληλα πολύ δύσκολα πιστεύω ότι θα μπήκε και στον κόπο να τα αποτρέψει. Από μόνα τους πήραν τα πράγματα το δρόμο τους κι απλά ο δήμαρχος δεν τα εμπόδισε. Με όποια συνέπεια εμφανιστεί πια στο μέλλον. Αν και φαίνεται πολύ – πολύ νωρίς για να την προδικάσουμε.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ