8.2.2016 17:35

Μια διακριτή προσέγγιση

Είναι απ’ τα πρόσωπα που εμπνέουν σεβασμό με το συνολικό τους βίο. Απ’ τους εκπαιδευτικούς – πρότυπα στο νησί. Κι από εκείνους που μπορούν να διακρίνουν τον ταξικό απ’ τον κομματικό αγώνα.

Ο Γιάννης Λιγνός, διευθυντής στο Λύκειο Καρδαμύλων, εκλέχθηκε στην ΕΛΜΕ με την υποστήριξη των δυνάμεων του ΚΚΕ. Δεν έκρυψε το ιδεολογικό προφίλ του, αγωνίζεται τουναντίον για αυτό. Στη διπλή συγκέντρωση «αυτομόλησε» απ’ τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ακολούθησε το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου, σεβόμενος απόλυτα τη συλλογική απόφαση της διοίκησης της ΕΛΜΕ.

Το βασικότερο όλων είναι ότι αυτή του η στάση δεν πρόκειται να γίνει αιτία διαχωρισμού του απ’ την κοινή πορεία των μελών του ΚΚΕ. Ακόμα κι εκείνα αντιλαμβάνονται σε αυτόφωτες προσωπικότητες, σαν το Γιάννη, το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Μεγάλη υπόθεση…

Και μια απουσία

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ υπήρχαν αρκετά νέα πρόσωπα, στοιχείο που γεμίζει τις μπαταρίες των στελεχών του με την αισιόδοξη εκτίμιση ότι θα τους δουν σύντομα συνοδοιπόρους και αλλού.

Εκεί βέβαια υπάρχει και το απουσιολόγιο, επί ποινή αποκλεισμού από τις τάξεις του, μόλις αρχίζει απότομα να ανεβαίνει ο αριθμός των απουσιών. Μια απ’ τις πρώτες τοποθετήθηκε στον Κ. Μαυρέλο, συνειδητά απεργό μεν γιατί και το «καφενείο της αγοράς» ήταν κλειστό, απόντα όμως απ’ τη διαδήλωση. Κάποια μάτια τον πρόδωσαν να επιδίδεται σε γεωργικές ασχολίες την ώρα της διαδήλωσης, οπότε να ετοιμάζεται να δεχτεί την πρώτη … κίτρινη κάρτα οσονούπω. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ