1.9.2014 17:17

Μέτρησε η δέσμευση

Είχε εναλλακτική, πέραν της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα, δυνατότητα ο Στ. Κάρμαντζης; Είχε, αν δεν λογάριαζε την ασυνέπεια. Πολύ νωπή η δέσμευση του στο εκλογικό σώμα πως θα το υπηρετήσει από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, σε περίπτωση εκλογής, παρότι όλα έδειχναν ότι ήταν αγκαλιά με το βουλευτικό αξίωμα. Είχε και δεύτερη, την τελευταία στιγμή να αφήσει σύξυλο το συνδυασμό του, να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής και να καθαρίσει με τη δέσμευση.
Ακολούθησε το δρόμο της ντομπροσύνης. Αρχικά δεν παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της αντιπεριφέρειας, με τη συναίσθηση πως μια τέτοια πράξη θα στοίχιζε συνολικά στο συνδυασμό κι αυτό ήταν βέβαιο. Στη συνέχεια απαρνήθηκε το βουλευτικό αξίωμα και ό,τι το συνοδεύει, για να μην κοροϊδέψει όσους πήγαν στην κάλπη πριν τρεις μήνες ψηφίζοντας τον εκείνον ως αντιπεριφερειάρχη.
Βαρύ το τίμημα της εγκατάλειψης μιας βουλευτικής έδρας. Τονωτική για το κύρος της πολιτικής η απόφαση Κάρμαντζη να το επωμιστεί εξ’ ολοκλήρου, για να αποδείξει ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει μπιλιάρδο στις πλάτες του λαού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ