30.5.2014 11:39

Μετασεισμοί από την κάλπη στην Προκυμαία

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 10 ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ

Πηγή φώτο: Geotag Aeroview

Μετεκλογικά ρίχτερ δονούν την παραλία και προξενούν  αναστάτωση στους επαγγελματίες, που απειλούνται με λουκέτο ακριβώς πάνω στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Οι παραβάσεις

Καφετέριες και μπαρ έχουν υποπέσει σε αρκετές παραβάσεις για υπερβολικό θόρυβο και παραβίαση της κοινής ησυχίας και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο δήμαρχος υποχρεούται να επιβάλλει, έπειτα από δυο κυρώσεις, το κλείσιμο τους για τουλάχιστον δέκα μέρες.

Το θέμα είναι γνωστό και παλιό. Όλοι οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι είναι παραβάτες και κατόπιν συνεννόησης με τη δημοτική αρχή κλείνουν εκ περιτροπής τα καταστήματα, συνήθως σε περιόδους που τις συνδυάζουν με ανακαινίσεις ή άλλες εργασίες, αφού πρώτα ο δήμαρχος τους καλέσει σε απολογία και υπογράψει την απόφαση.

Κλειστόν λόγω εκλογών;

Εδώ και τουλάχιστον ενάμιση μήνα γύρω στα 10-15 σχέδια κλήσης για καταστήματα και τα αντίστοιχα σχέδια για το κλείσιμο τους βρίσκονταν «παγωμένα», σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία, στο γραφείο του δημάρχου. «Η Υπηρεσία μας λειτούργησε νομότυπα και εντός προθεσμιών

σε όλα. Έχει συντάξει το σχέδιο κλήσης για τον κάθε επαγγελματία που είναι παραβάτης και το αντίστοιχο σχέδιο απόφασης του δημάρχου για το κλείσιμο των καταστημάτων. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμιά υπογραφή από το δήμαρχο. Η νομοθεσία από την Υπηρεσία τηρήθηκε στο έπακρο, αν δεν τηρήθηκε από το δήμαρχο, αυτό είναι άλλο θέμα», δηλώνει στον «π» ο προϊστάμενος του αρμόδιου Τμήματος στον Δήμο, Στ. Μενδωνίδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, λόγω εκλογών, ο κ. Λαμπρινούδης «πάγωσε» το θέμα.

Μετά την κάλπη το λουκέτο

Μετά τις εκλογές στο γραφείο δημάρχου  επικρατεί κινητικότητα για το θέμα. Ήδη διαρρέουν σενάρια περί ομαδικού κλεισίματος της παραλίας. Τα σενάρια  έχουν  αναστατώσει τα μαγαζιά, που «ψάχνονται» μεταξύ τους. «Αν υπογραφούν σήμερα αυτές οι αποφάσεις για όλους τότε από αύριο θα πρέπει να κλείσουν τουλάχιστον 10 με 15 μαγαζιά για δέκα μέρες το καθένα», σημειώνει ο κ. Μενδωνίδης.  

«Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, είναι απίστευτη η κινητικότητα που υπάρχει μετά τις εκλογές για τις παραβάσεις των καταστημάτων. Είμαι στην Υπηρεσία εδώ και ενάμιση μήνα και δεν είχε συμβεί τίποτα παρότι όλα βρίσκονταν στο γραφείο του δημάρχου. Αυτό που είδα μετεκλογικά είναι μια απίστευτη κινητικότητα του δημάρχου για την επιβολή των κυρώσεων, ενώ μέχρι σήμερα δεν είχαμε ούτε μια υπογραφή σε αντίστοιχη απόφαση».

Δεν γίνεται αλλιώς

Από την πλευρά του ο δήμαρχος υποστηρίζει στον «π» ότι εκκρεμεί σε βάρος του δικαστήριο με κατηγορία παράβασης καθήκοντος γιατί δεν έχει εφαρμόσει το νόμο. «Δεν γίνεται να καθυστερήσει άλλο η εφαρμογή του νόμου, ούτε γίνεται να κριθώ ένοχος για παράβαση καθήκοντος. Πλησιάζει η εκδίκαση της υπόθεσης και πρέπει να μην υπάρχουν εκκρεμότητες», κατέληξε ο κ. Λαμπρινούδης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ