7.3.2014 19:12

Μεταγραφή ουσίας και εντυπώσεων

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην προεκλογική πιάτσα επέστρεψε ένα πρόσωπο από τα παλιά. Βοά το σύμπαν ότι δόθηκαν τα χέρια και στην περίπτωση που ο Στ. Κάρμαντζης επικυρωθεί ότι θα διεκδικήσει την Περιφέρεια ο Θυμιανούσης Παν. Μανδάλας θα είναι στο ψηφοδέλτιο του.
Ο Παναγιώτης υπήρξε το πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιάννη Παντελάρα, κατά τις δυο δημοτικές θητείες του στον Άγιο Μηνά, ο … ρυθμιστής των ισορροπιών στο συνδυασμό του πρώην δημάρχου και συνάμα αντιδήμαρχος του για κάποια χρόνια. Κυρίως όμως πέτυχε να μετατραπεί σε αυτόφωτη αυτοδιοικητική προσωπικότητα, πέτυχε με την εργατικότητα και τους ελιγμούς του να δημιουργήσει ουκ ολίγους ορκισμένους πολιτικούς φίλους και εχθρούς.
Γιατί αποδίδω ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμφωνία; Μα γιατί ο Παναγιώτης ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί χρόνια, από τους … υπαρχηγούς της Ελπίδας την εποχή της παντοδυναμίας της κι, όπως είναι εύλογο, ενοχλεί η παρουσία του το συνδυασμό Γιακαλή που θεωρεί ότι τουλάχιστον από το … περιβόλι του ΠΑΣΟΚ μόνο εκείνος έχει τη δυνατότητα να κόβει καρπούς.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θεοί και δαίμονες έχουν πέσει πάνω στον Παναγιώτη για να τον μεταπείσουν, οι πάντες όμως τρώνε τα μούτρα τους, καθώς έχει δώσει στην απόφαση του οριστικά και αμετάκλητα χαρακτηριστικά.
Λησμονούν και κάτι, ίσως ιδιαίτερα σημαντικό. Ο Παν. Μανδάλας, προτού ενταχθεί στην ομάδα ΠΑΣΟΚ, ιδεολογικά στήριζε το λεγόμενο δεξιό χώρο. Ίσως, επομένως, βλέποντας τα σύνορα μεταξύ των κομμάτων να έχουν πια καταρρεύσει, επιστρέφει εκεί που του έλεγε αρχικά η καρδιά και η πολιτική του κοσμοθεωρία. Αναμφισβήτητα πρόκειται για επιτυχία του Κάρμαντζη, αν την επισφραγίσει

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ