27.7.2017 14:07

Με τον σταυρό του Πατριάρχη

Δεν εκπληρώθηκε η τελευταία επιθυμία του Θαν. Βαρίνου, παρότι εισακούστηκε από την οικογένεια του. Ο αείμνηστος βουλευτής είχε ζητήσει από τη σύζυγο του στην τελευταία του κατοικία να τον συνοδεύσει ο σταυρός που του είχε απονείμει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Πράγματι η οικογένεια εκπλήρωσε την επιθυμία του, όμως όταν ο σταυρός έγινε αντιληπτός από τον ιερέα, ζήτησε από την οικογένεια να τον κρατήσει, εκτιμώντας ότι είναι ένα αξιόλογο κειμήλιο της προσφοράς του, όπως κι έγινε.

Στην εξώδιο ακολουθία ήταν έντονο το χιώτικο και ιδιαίτερα το Καρδαμυλίτικο στοιχείο. Τον πρώην βουλευτή αποχαιρέτησε συγκινημένος ο καπ. Παν. Τσάκος, ενθυμούμενος τις στιγμές όταν ο καπ. Θανάσης αποφάσιζε να αφήσει τα ναυτιλιακά του καθήκοντα για την πολιτική. Στην Αθήνα ταξίδεψε και ο Β. Μελιτζάνης αλλά και εκπρόσωποι της ναυτιλιακής οικογένειας των Καρδαμύλων, όπως οι κ.κ. Στραβελάκης, Λουδάρος κ.α..

Για την κοινοβουλευτική προσφορά του Θ. Βαρίνου αναφέρθηκε ο Τ. Νεράντζης, για τον δημότη Παλαιού Φαλήρου αναφέρθηκε ο δήμαρχος της περιοχής κ. Χατζιδάκης, ενώ την Ένωση Διατελεσάντων Βουλευτών εκπροσώπησε ο κ. Κ. Πυλαρινός. Από τους διαδόχους του στο κοινοβουλευτικό έδρανο της Χίου παρόντες ήταν ο Ν. Μηταράκης και η Μαρία Σταυρινούδη, ενώ στεφάνι είχε αποστείλει ο Κ. Μουσουρούλης.

Έντονη ήταν η εκπροσώπηση και του ναυτικού κόσμου, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων και της αντίστοιχης των Μηχανικών. Τους ναυτικούς της Χίου, που τόσο υπηρέτησε, εκπροσώπησε ο Αργ. Χατζελένης. Λειψή ήταν μόνο η εκπροσώπηση από πρώην στενούς συνεργάτες του. Από όσους δέθηκε εργασιακά ο καπ. Θανάσης μόνο ο Θοδ. Γκλώτσος τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ