2.9.2015 16:49

Με Μιχαηλίδη, Μανιτσούδη, Καλογερά, Καραβασίλη ο ΣΥΡΙΖΑ

ΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Καθαρά συμβολική είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, υπό την έννοια ότι ο πρώτος στη λίστα είναι βουλευτής και οι υπόλοιποι … τίποτα.

Θα θυμίσω ωστόσο ότι πολύ νωπές για εμάς τους Χιώτες είναι οι μνήμες Μουσουρούλη να εκλέγεις κι αρχικά Κάρμαντζης και στη συνέχεια Μ. Σταυρινούδη να σου προκύπτει. Επομένως καμιά φορά όλα αποκτούν τη σημασία τους.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της (εναπομείνασας) Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν οι προτάσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, οι οποίες μεταφέρονται στην Εκλογική Επιτροπή για να τις επιστρέψει εγκεκριμένες. Μολονότι οι υποψηφιότητες υπερβαίνουν τις τέσσερις, φυσιολογικά στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν οι Ανδρ. Μιχαηλίδης ως πρώτος και οι Ευαγ. Μανιτσούδη, Γ. Καλογεράς και Στ. Καραβασίλης.

Κι άλλα ονόματα

Στον κατάλογο που εστάλη στην Κουμουνδούρου περιλαμβάνονται κι επιπλέον ονόματα. Δυο – τρία μέλη πρότειναν τη συμμετοχή του Μίμη Μουτσάτσου, ο οποίος, ενώ εξέλαβε ως άκρως τιμητική την πρόταση, εξήγησε ότι είναι πάγια αρχή του να μην συμμετέχει σε κομματικά ψηφοδέλτια.

Αυτοπροτάθηκε επίσης ο φαρμακοποιός Ν. Τσούρος, με ελάχιστες ελπίδες συμμετοχής, ενώ κρούσεις έγιναν και στο Μ. Ζαχαριάδη.

Οι αφετηρίες

Απ’ τη στιγμή που η Ευαγ. Μανιτσούδη παραμέρισε τις όποιες προσωπικές της απώλειες και δέχθηκε τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Η υποψηφιότητα του Γ. Καλογερά, συζύγου της Συντονίστριας, Β. Μιχαλοπούλου, συμβολίζει την κομματική συνέχεια. Ο Γιάννης περιλαμβάνεται στην ομάδα των «ιστορικών στελεχών», εκείνη που καθοδηγούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και στα πέτρινα χρόνια.

Αντίθετα τη διεύρυνση και το άπλωμα προς τη σοσιαλδημοκρατία συμβολίζει η παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Στ. Καραβασίλη, πρόσωπο από την ομάδα των ΠΑΣΟΚογενών, που ανέκαθεν αναζητούσε την ευκαιρία να … τρυπώσει σε ψηφοδέλτιο κόμματος εξουσίας. Θυμίζω ότι υποψήφιος ήταν ξανά, στο ΔΙΚΗ τότε.

Επανήλθε η ηρεμία

Οι κομματικοί πάντως εκτιμούν ότι στη Χίο πέρασαν τη δοκιμασία της διάσπασης χωρίς ιδιαίτερους κραδασμούς. Νοιώθουν ότι επήλθε η ηρεμία και πλέον απερίσπαστοι μπορούν να προγραμματίσουν την προεκλογική τους πορεία.

Εννοείται φυσικά ότι το ένα αυτί … κρυφακούει τις τοπικές εξελίξεις στο κόμμα Λαφαζάνη, περιμένουν να δουν ποιοι θα είναι εκεί υποψήφιοι, αν και εκτιμούν ότι από τους αποχωρήσαντες λείπει το κοκαλάκι της … ψηφοσυλλεκτικότητας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ