31.3.2014 14:52

Με Χιώτη υποψήφιο περιφερειάρχη ο «Οικολογικός Άνεμος»

Οι πυκνές νεφώσεις στους Οικολόγους – Πράσινους δεν επηρεάζουν τον ουρανό του «Οικολογικού Ανέμου» στο Βόρειο Αιγαίο. Η εκλογή περιφερειακού συμβούλου στην προηγούμενη αναμέτρηση και η διόλου απαρατήρητη συμμετοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο των Ηλία Γιαννίρη και Μιχάλη Μπάκα «έδεσαν» μια ομάδα στελεχών, η οποία, αν και αρχικά φλερτάριζε με την ιδέα ενσωμάτωσης στο ψηφοδέλτιο Σπιλάνη, τελικά μάλλον επιλέγει την εκ νέου αυτόνομη κάθοδο.
Προς το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε ίσως υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Το βέβαιο είναι ότι ο «Οικολογικός Άνεμος» έχει μάλλον κατασταλάξει ότι επικεφαλής, ως υποψήφιος περιφερειάρχης, θα τεθεί πρόσωπο από τη Χίο. Οι συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει δείχνουν ως πιθανότερους να λάβουν το χρίσμα τους Βασίλη Μπάλα ή Γιούλα Αργυρούδη. Ο μεν πρώτος επιστρέφει στο νησί και στις εναλλακτικές του τουριστικές ενασχολήσεις, η δε Γιούλα απλά επισημοποιεί τη ροπή της στην ανάμειξη με τα κοινά. Η ίδια έχει δεχτεί άπειρες προτάσεις συμμετοχής σε ψηφοδέλτια (δημοτικά και περιφερειακά), η προσήλωση της όμως στις αρχές της οικολογίας είναι πολύ πιθανόν να την κάνουν να ενταχθεί υπό τη σκέπη του «Οικολογικού Ανέμου».
Τυχόν κατάρτιση ξεχωριστού ψηφοδελτίου από τον «Οικολογικό Άνεμο» πάντως, λογικά περιορίζει τις πιθανότητες ενίσχυσης της «Χιακής Συμπολιτείας» από στελέχη με καθαρά οικολογικό προσανατολισμό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ