5.2.2016 15:00

Με επίκεντρο τα Θυμιανά

Επί δυο – τρεις δεκαετίες τα Θυμιανά αποτέλεσαν τη μήτρα πολιτικών εξελίξεων στο νησί μας. Η πολιτική συμπεριφορά τους λειτούργησε ως δείκτης μεταβολής συσχετισμών, ειδικά στον κρίσιμο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Δόξα και τιμή είχαν προκαλέσει και σε πιο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, τούτη τη φορά με επίκεντρο τη Ν.Δ..

Να που σε επίπεδο συμβολισμού αρχίζουν να επανατοποθετούνται στο κέντρο των εξελίξεων. Ήρθαν, για παράδειγμα, τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση για τα «κόκκινα δάνεια». Τα Θυμιανά και μια ταβέρνα τους επελέγησαν για τη συνέχεια για την κλασσική κρασοκατάνυξη με το πέρας της εκδηλώσεως.

Αναμφίβολα η επιλογή των Θυμιανών είχε σίγουρα να κάνει και με την επανεμφάνιση του Αντ. Κοτσακά. Εμβληματική πολιτική προσωπικότητα των Θυμιανών ο πρώην υπουργός, επέλεξε να κάνει λίγο πιο αισθητή από άλλες φορές την επιμονή του στη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής με την παρουσία του στο ολιγομελές κομματικό δείπνο προς τους προσκεκλημένους, παρουσία επίσης του βουλευτή και λιγοστών μελών της Νομαρχιακής.

Λέω επέλεξε διότι ο Αντώνης έχει κρατήσει ως τώρα τη στάση «μακριά κι αγαπημένοι». Δεν επιθυμεί τον οιοδήποτε συσχετισμό ότι παρεμβάλλεται στις τοπικές υποθέσεις. Το πράττει κατά συνείδηση ακόμα και σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τα οποία έχει λάβει οδηγία εποπτείας σε πανελλαδική κλίμακα από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση επομένως να «τραπεζωθούν» στα Θυμιανά, στην … έδρα του, και η συμμετοχή του συμβολίζει, ίσως, μια προδιάθεση να ξεπεραστεί το σύνδρομο της μη εμφάνισης στα τοπικά. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι το εξέλαβαν οι συγχωριανοί του οι Θυμιανούσοι… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ