21.12.2012 15:52

Το Λεσβιακό πρωινό και η χιώτικη … αγρανάπαυση

 
Κάποιες ειδήσεις εκτός … χωρικών υδάτων μου ξυπνούν μνήμες απ’ τα περασμένα και με υποχρεώνουν να επισημάνω τις διαφορές. Πρωινό με ντόπια προϊόντα θα προσφέρουν στους πελάτες τους όσα ξενοδοχειακά καταλύματα της Λέσβου ενταχθούν στο τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού.
 
Τους πρώτους μήνες του 2013 θα ξεκινήσει η εγγραφή και μέσα στο καλοκαίρι η εφαρμογή του προγράμματος. Όσες επιχειρήσεις ενταχθούν θα τυγχάνουν ειδικής προβολής, ενώ όσες παραβιάζουν τους όρους ένταξης τους θα αποπέμπονται.
 
Κάτι ανάλογο είχε επιχειρηθεί και εδώ, αλλά έκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
 
Εμένα όμως άλλο μου σφηνώθηκε στο μυαλό. Πριν ένα χρόνο περίπου η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού ανέλαβε μια ωραία πρωτοβουλία σύνδεσης του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή. Οι λιγοστοί παριστάμενοι, τότε, είχαν εκστασιαστεί από τη συζήτηση, ως συνήθως, βέβαια, ελάχιστα ενδιαφέρθηκαν για τα παρακάτω.
 
Όταν, μάλιστα, η αφεντιά μου είχε τολμήσει να επισημάνει ότι καλά τα όσα προτάθηκαν, κάποιος όμως πρέπει να αναλάβει και τη λάντζα της εφαρμογής, είχαν χιμήξει να με καταπιούν ως μηδενιστή, που δεν αναγνωρίζω τίποτα.
 
Δεν το γράφω για να απολαύσω το κρύο πιάτο της δικαίωσης. Θυμίζω μόνο ότι κι εδώ κάποτε έπεσε ο σπόρος, όμως για να βλαστήσει χρειάζεται το απαραίτητο πότισμα κι αυτό οι θεσμικοί φορείς που καταπιάνονται με τον τουρισμό πολλάκις έχουν αποδείξει ότι δεν είναι σε θέση να το κάνουν. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ