19.6.2015 16:24

Αν λέω, αν …

Το εξορκίζω, όχι γιατί τώρα … στα γεράματα ασπάστηκα το ιδεολογικό αλφάβητο της Αριστεράς, μα γιατί εκτιμώ ότι μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ζημιώνει τη χώρα, καταστρέφει κάθε ημιθανή επιχείρηση τους μήνες που προσδοκά να αποκτήσει ένα ελάχιστο λίπος για το χειμώνα. Έστω όμως πως κάτι δεν πάει καλά και μια ωραία πρωία η κυβέρνηση αποφασίζει να καταφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, ανήμπορη να υπερβεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Θα έχει διανύσει σχεδόν 6 μήνες κυβερνητικής παρουσίας. Μέσα σ’ αυτό το μικρό – αλλά πάντως ενδεικτικό – χρονικό διάστημα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο τί θα έχουν να εξιστορούν στα παιδιά τους ως δική τους συμβολή στην μελλοντική πορεία του τόπου; Ποιο από τα θέματα του νησιού άγγιξαν και το πήγαν ένα βήμα παρακάτω; Που έθεσαν τη σφραγίδα τους, έστριψαν δημιουργικά το τιμόνι για να δοθεί λύση; Σε ποιο από τα ζητήματα, που ευθέως κατηγορούσαν τους … καθεστωτικούς πολιτικούς αντιπάλους τους για σκόπιμη απραξία, εκείνοι έφεραν στον αφρό μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων;

Φοβάμαι πως η απλή παράθεση των παραπάνω ερωτηματικών, καταλήγει στη μεγάλη αλήθεια. Σε μια περίοδο δυσθεώρητων προβλημάτων και η τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε απροετοίμαστη για την πράξη, παρά τις προεκλογικές μεγαλοστομίες της. Τους 5 πρώτους μήνες στην εξουσία του νησιού είναι σαν να μην έχει περάσει μια μέρα.  Υποθέτω ότι κι εκείνοι κάπως πολύ διαφορετικά είχαν οραματιστεί όλη αυτή την επίπονη πορεία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ