3.7.2014 20:02

Λειτούργησαν με την (κακή) νοοτροπία των δημάρχων

Επτά μικρούς … Πολύδωρους είχε πλάσει ο απερχόμενος δήμαρχος Χίου και μέσω αυτών επιδίωξε να διοικήσει το Δήμο. Το συνθετικό υλικό των 7 χωρικών αντιδημάρχων του είχε γονιδιακές επιρροές από τους δημάρχους των πάλαι ποτέ «Καποδιστριακών» δήμων, αναβλητικοί αν πίστευαν ότι έπρεπε να λάβουν απόφαση με ενδεχόμενο πολιτικό κόστος.

Θα φέρω ένα παράδειγμα για να το στοιχειοθετήσω. Στις αρχές του 2013 ο μόνος θεματικός αντιδήμαρχος, της Καθαριότητας, έστειλε στους 7 χωρικούς συναδέλφους του έγγραφο με το οποίο τους ζητούσε να προτείνουν εντός των χωρικών τους ορίων τόπους για την εναπόθεση αδρανών υλικών. Στη συνέχεια η Υπηρεσία Καθαριότητας θα εξέταζε τους προτεινόμενους χώρους, θα τους διαμόρφωνε κατάλληλα και θα προχωρούσε στη λειτουργία τους.

Στα μισά του 2014 ακόμα περιμένει απάντηση ο Μαρτάκης. Για να ακριβολογώ απάντηση έστειλε μόνο η αντιδήμαρχος Ιωνίας, η οποία δήλωνε αναρμόδια για να εισηγηθεί χώρους!

Είχαν τόση δουλειά οι αντιδήμαρχοι, που δεν πρόφταιναν να απαντήσουν στο συνάδελφο τους, στη βοήθεια του οποίου προσέτρεχαν κάθε τρεις και λίγο; Όχι φυσικά. Το πικρό ποτήρι της ευθύνης ήθελαν να αποφύγουν ή να το κρατήσουν μακριά από τα εδαφικά τους όρια. Ας έπαιρνε ο Μαρτάκης την απόφαση, εκείνος δεν θα έπρεπε να απολογηθεί σε κανέναν δημότη – ψηφοφόρο τους.

Κάπως έτσι λειτούργησε το σκεπτικό των χωρικών αντιδημάρχων. Να μη συγκρουστούμε με τα θέλω των κοινωνιών μας, αν υπάρχει μια άλλη … υπέρτατη δύναμη, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Τώρα έγκειται καθαρά στο χέρι του νέου δημάρχου να αντιληφθεί αν είναι συνετό και αποτελεσματικό να διαιωνίσει το συγκεκριμένο μοντέλο ή θα διαμορφώσει συνεργάτες με σφαιρική άποψη της κατάστασης, που θα δρουν ως υπεύθυνα πρόσωπα κι όχι ως ξεπερασμένοι τοπάρχες.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ