27.8.2014 17:27

Το λάθος και το πάθος

Για κανέναν δεν είναι εύκολη η … πρώτη φορά. Ο πρωτάρης έχει πάντοτε τα ελαφρυντικά του, πέφτει στα μαλακά, του συγχωρούνται λάθη ή παραλείψεις. Κι ήταν λανθασμένο συνολικά το στήσιμο Λαμπρινούδη στην ορκωμοσία. Έμοιαζε σαν ο Πολύδωρος να μην ήθελε να ζήσει ποτέ μια τέτοια στιγμή.
Μόνο που την κατάταξη του καθενός στα πλειοψηφικά ή τα μειοψηφικά έδρανα την κάνει αποκλειστικά και μόνο ο λαός κι όπως την σέβονταν επί χρόνια ο Λαμπρινούδης απ’ το μετερίζι του κερδισμένου, οφείλει να τη σεβαστεί κι από τη θέση του δεύτερου.
Στην ορκωμοσία δεν βρήκε το σθένος να απευθύνει ένα χαιρετισμό, να εκφράσει μια δημόσια ευχή για την επιτυχία της νέας δημοτικής αρχής. Το λάθος του αυτό δεν σημαίνει ότι σβήνει μονοκοντυλιά κάποια από τα αναλλοίωτα προτερήματά του. Ο Πολύδωρος μέχρι και την τελευταία στιγμή αναχώρησης του από το γραφείο του δημάρχου θα συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό εργασίας της πρώτης ημέρας άφιξης του σε αυτό.
Κι από την 1η Σεπτεμβρίου που θα είναι υποχρεωμένος να το εγκαταλείψει έχει … καβάντζα ένα μικρότερης εμβέλειας γραφείο για να διοχετεύει το χρόνο του. Θα αγναντεύει το λιμάνι από το γραφείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καθώς ο ορισμός νέου προέδρου θα πάρει λίγο το χρόνο του. Τώρα τι είδους συνεργασία θα αναπτυχθεί σε περίπτωση που απαιτηθεί να δουλέψει από κοινού με τη δημοτική αρχή, μόνο ο χρόνος είναι σε θέση να το φανερώσει…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ