10.4.2015 16:16

Κόπηκαν τα φτερά;

Για θυμηθείτε δυο χρόνια πριν τι γίνονταν. Δια πάσαν νόσον αρμόδιος να τη θεραπεύσει αναγορεύονταν ο Σεβασμιώτατος. Είχε βάλει κι εκείνος το χεράκι του. Η υπερκινητικότητα με την οποία είχε πρωτοεμφανιστεί και ο υπερβολικός ζήλος παραγωγής έργου από την Ιερά Μητρόπολη είχαν λαθεμένα μεταφέρει την αίσθηση ότι επίκειται … κοσμογονία.

Με εξαίρεση το Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, στο οποίο γίνεται δουλειά υποδομής με καθυστέρηση πολλών χρόνων, αλλά και τη σταθερή βοήθεια της Ιματιοθήκης και των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως στην ανακούφιση των αναξιοπαθούντων, λίγα έχουν αλλάξει από την εποχή του μακαριστού Διονυσίου.

Με τη δέουσα ωριμότατα ο Σεβασμιώτατος αντιλήφθηκε πως δεν αρκεί η θέληση, αδιαμφισβήτητη εκ μέρους του, για να παραχθεί έργο. Πρέπει να συντρέχουν και μια σειρά άλλων προϋποθέσεων, οι οποίες δεν επωάστηκαν ακόμη στον οργανισμό της χιακής Εκκλησίας.

Στις εφετινές εορτές του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος φανέρωσε μια κόπωση. Αρκετά νωρίς για την ποιμαντορία του για να εμφανιστούν τα σημάδια της. Είναι ανάγκη να εμπνεύσει και πάλι τον κορμό της Εκκλησίας μας, αυτή τη φορά χωρίς τις βιαστικές κινήσεις του παρελθόντος. Έχει όλες τις προδιαγραφές για το επιτύχει. Θα έχει και στη διάθεση του όλους όσων τη βοήθεια θα αναζητήσει. Αρκεί να νοιώσει έτοιμος για μια νέα αρχή. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ