31.1.2017 18:17

Κόπηκαν οι γέφυρες

Ένα ουδέτερο μάτι το βράδυ του Σαββάτου στην εκδήλωση της Παγχιακής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης διαπίστωνε με ευκολία ότι πράγματι οι δεσμοί της διοργανώτριας με τη δημοτική αρχή είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι. 25 δημοτικοί σύμβουλοι κι ο δήμαρχος, συν κάποιοι ακόμα μη αιρετοί, άπαντες έλαμψαν δια της απουσίας τους. Μόνο ο νυν πρόεδρος της «Προμηθευτικής» Ηλ. Φόρος βρέθηκε στην εκδήλωση, περισσότερο γιατί ασπάζεται το στόχο πλήρους ενημέρωσης, παρά για το … ξεμάτιασμα, όπως σχολιάστηκε από κάποιους.

Ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στο επιτελείο της Παγχιακής ότι όσο στελέχη της αμφισβητούν τη δημοτική προσπάθεια αποσυμφόρησης του νησιού δεν θα πρέπει να έχουν απαιτήσεις στήριξης δια της παρουσίας από τη δημοτική εξουσία.

Οι τρεις αντιπολιτευόμενοι

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο, εκπροσωπήθηκε από εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην εκδήλωση του Σαββάτου εθεάθησαν από νωρίς οι Μιχ. Φυτούσης και Ηλ. Κλεισσάς, ενώ λίγο πριν το τέλος έσκασε μύτη και ο Στ. Καμπούρης. Αν κρίνω μάλιστα από την εκφραστικότητα στο πρόσωπο του κυρ Μιχάλη, μάλλον επιδοκίμαζε όσα άκουγε από τους Συρίγο – Καραμπελιά. Έχει, βλέπετε, το μειονέκτημα ότι τα συναισθήματα ζωγραφίζονται με ευκολία στις συσπάσεις του προσώπου του.

Ένα πολυσυλλεκτικό ακροατήριο

Κατά τα λοιπά, αν ήθελε κανείς να προσδιορίσει το προφίλ του κόσμου που ανταποκρίθηκε στη νέα Παγχιακή πρόσκληση θα το χαρακτήριζε πολυτασσικό και διακομματικό. Εκεί ο αντιπεριφερειάρχηςΣτ. Κάρμαντζης και ο περ. σύμβουλος Γ. Ξενάκης, ο Στ. Μιχαηλίδης αλλά και οι Κ. Γανιάρης και Παν. Καμίτσης. Εκεί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σαν το γιατρό Κ. Αντύπα ή και συνδικαλιστικά στελέχη, που, τουλάχιστον στα λόγια, φέρονται ψηφοφόροι του ΚΚΕ.

Κατά βάση όμως η σύνθεση του ακροατηρίου χαρακτηρίζονταν από συμμετοχή προσώπων της ενεργής αγοράς του νησιού. Κόσμος δηλαδή ο οποίος αντιλαμβάνεται τις σημερινές ή μελλοντικές επιπτώσεις του προσφυγικού στην οικονομία του νησιού. Παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και πραγματική έγνοια για τι τελικά θα αφήσει πίσω η πολυετής ταύτιση του τόπου με τα προσφυγικά ρεύματα. Αυτή εν τέλει είναι και η επιτυχία της Παγχιακής, δείχνει να εκφράζει ένα ενεργό τμήμα της κοινωνίας, με αγωνία για το αύριο. Φτάνει να μπορεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Δύσκολο εγχείρημα… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ